Την ώρα που οι πολίτες βλέπουν τις φωτογραφίες του «διώκτη των ελίτ» Αλέξη Τσίπρα να κάνει ξέγνοιαστες διακοπές σε εφοπλιστική θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία πρωτοφανή απρέπεια, όσο αφορά την φονική πυρκαγιά και τα όσα αποκαλύφθηκαν προ ημερών σε ντοκιμαντέρ τηλεοπτικού καναλιού το οποίο έφερε στο φως νέες πτυχές της ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση του θέματος.

Ο κ. Τσίπρας από την Ξάνθη όπου βρέθηκε χθες, αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι στο οποίο υπήρχαν μεταξύ άλλων ανατριχιαστικές περιγραφές όσων έζησαν την τραγωδία. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς θέλει να ξεχάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το ντοκιμαντέρ «ξαναζεσταμένο και προκατασκευασμένο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι μαρτυρίες όσων έζησαν τη φρίκη της φονικής πυρκαγιάς, όσων είδαν δικούς τους ανθρώπους να χάνοντας μέσα στις φλόγες, είναι ένα «ξαναζεσταμένο θέμα» το οποίο προφανώς πρέπει να φύγει πάση θυσία από την επικαιρότητα.

«Σας διαβεβαιώ δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο Μητσοτάκης, ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο, προεκλογικό, ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για το Μάτι» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού στην προεκλογική του ομιλία στην Ξάνθη.

(Δείτε την επίμαχη δήλωση στο 11:25)

Ο πρωθυπουργός ξέχασε να μιλήσει στην Ξάνθη για τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ντοκιμαντέρ. Για την απόγνωση των αστυνομικών και πυροσβεστών την ώρα που αυξάνονταν οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων οι οποίοι βρίσκονταν στο έλεος της φωτιάς, δηλαδή την ώρα που είχαν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού.

Ξέχασε να αναφερθεί στους κατοίκους που εκλιπαρούσαν για βοήθεια την ώρα που καιγόντουσαν τα σπίτια τους, την ώρα που κινδύνευαν οι ζωές τους. Πρόκειται – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – για ένα «ξαναζεσταμένο θέμα» το οποίο ανασύρθηκε σύμφωνα με τον ίδιο για προεκλογικούς λόγους.