Στην παλιά «καλή» -αλλά αμφιβόλου επιτυχίας- συνταγή καταφεύγουν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψουν το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία μετά την συγκλονιστική έρευνα του Σκάι για το Μάτι, την άθλια επίθεση του Πολάκη στον Κυμπουρόπουλο, και τις αποκαλύψεις για τις χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού με τη θαλαμηγό επιχειρηματία.

Με αυτά τα δεδομένα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να μετατρέψει σε σόου προεκλογικού χαρακτήρα την ανακοίνωση του πακέτου παροχών.

Η επιλογή του Ζαππείου είναι ενδεικτική των παραπάνω καθώς στο Μαξίμου επιθυμούν οι παροχές να συνδεθούν συμβολικά με τον ίδιο χώρο απ’ όπου ανακοινώθηκε «η έξοδος από τα μνημόνια».

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση είναι έκδηλος. Το τελευταίο διάστημα τίποτα δεν τους πάει καλά, και δεν είναι θέμα μόνο τύχης ή συγκυριών, αλλά το προκαλούν και οι ίδιοι. Η ανοίκεια επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν για την κοινή γνώμη που γνωρίζει πια καλά ότι η απρεπής συμπεριφορά είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Αυτό όμως που ήλθε να εμπεδώσει την αποστροφή της κοινωνίας ήταν η στήριξη που έσπευσε να παράσχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ταυτιζόμενος με αυτόν τον τρόπο με τη συμπεριφορά του υφισταμένου του. Στήριξη διπλή, αφενός με την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, και αφετέρου με τις κοινές πασχαλινές διακοπές του Α. Τσίπρα με τον Π. Πολάκη.

Ακολούθησαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι. Μια τραγωδία που -ανεξαρτήτως του δικαστικού σκέλους της υπόθεσης- στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνδεθεί αμετάκλητα με την ολιγωρία, την ανικανότητα, τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Καθώς επίσης και με το ανεπίτρεπτο σόου-απάτη που έστησαν τα κυβερνητικά στελέχη το βράδυ της τραγωδίας στο συντονιαστικό της Πυροσβεστικής. Τότε που έπαιζαν θέατρο υποκρινόμενοι ότι δεν γνώριζαν τίποτα για νεκρούς.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήλθε η αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας απόλαυσε χλιδάτες διακοπές σε θαλαμηγό μεγαλοεπιχειρηματία μόλις 25 ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε της ζωή σε 102 ανθρώπους!

Την ώρα που ο κόσμος ακόμα να συνέλθει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έρχεται ο ίδιος ο πρωθπυουργός να του η συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο για να ανακοινώσει πακέτο παροχών εκ των οποίων ορισμένες θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα προκειμένου να τις συνδέσει συμβολικά με το χώρο από τον οποίο ανακοίνωση την ολοκλήρωση του Μνημονίου.

Η ανάγκη να αλλάξουν την ατζέντα είναι μεγάλη, γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός ακύρωσε την περιοδεία του στα Ιωάννινα προκειμένου να επιστρέψει άρον άρον για να ανακοινώσει τις παροχές, με τις οποίες σημειωτέον δεν έχουν συμφωνήσει οι δανειστές και προκύπτουν από το υπερπλεόνασμα για τη δημιουργία του οποίου έχουν ματώσει οι φορολογικά συνεπείς Έλληνες πολίτες.

Η ανακοίνωση των παροχών μέσω της αποψινής φιέστας έχει και έναν ακόμα στόχο. Να δώσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίους στους ανεξάρτητους που έχουν παραχωρήσει εν λευκώ τη ψήφο τους στην κυβέρνηση τη δικαιολογία που χρειάζονται, κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, για να στηρίξουν την κυβέρνηση καταπίνοντας αμάσητη την αθλιότητα της συμπεριφοράς του Πολάκη, τους νεκρούς στο Μάτι, και τις χλιδάτες διακοπές του άλλοτε «αντισυστημικού» Αλέξη Τσίπρα…