• Αναζήτηση
 • Με «Το Βήμα της Κυριακής» «Η ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα», «VITA» & «BHMAgazino»

  Οι άλλες «εθνικές» εκλογές. Η ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, 1981-2014.

  Με «Το Βήμα της Κυριακής» «Η ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα», «VITA» & «BHMAGAZINO»

  Οι άλλες «εθνικές» εκλογές. Η ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, 1981-2014.

  Ενα οδοιπορικό στην ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, από το 1981 έως και το 2014.

  Από τις παράλληλες -με τις βουλευτικές- Ευρωεκλογές, του 1981, στην αναμέτρηση του 1984 με το δίλημμα «Αλλαγή ή Απαλλαγή», τη σύγκρουση του 1989 μέσα στη δίνη των σκανδάλων, τις πρώτες «ευρωπαϊκές» εκλογές του 1994, την εκλογή «δημοψήφισμα» του 1999, την αναμέτρηση «περιόδου χάριτος» του 2004, τις εκλογές κυβερνητικής κατάρρευσης του 2009, έως και τον εκλογικό «μετασεισμό» του 2014.
  Οκτώ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ή απλώς μια διαφορετική εκδοχή οκτώ «εθνικών» εκλογών; Με άξονα αυτό το ερώτημα το βιβλίο επιχειρεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα από το 1981 έως και το 2014. Αν και το θέμα του βιβλίου είναι οι ελληνικές Ευρωεκλογές, η προσέγγιση που υιοθετείται δεν περιορίζεται σε μία περιπτωσιολογική ανάλυση. Η κατανόηση της ελληνικής περίπτωσης βασίζεται σε ένα ευρύτερο θεωρητικό και εμπειρικό σχεδιασμό, με συγκριτικές αναφορές στις τάσεις που επικρατούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ανάλυση της εκλογικής συμπεριφοράς στηρίζεται κυρίως στο μοντέλο των «εθνικών εκλογών δεύτερης τάξης», όπως αυτό διατυπώθηκε το 1980 από τους Karlheinz Reif και Hermann Schmitt και το οποίο αποτελεί το πληρέστερο και κυρίαρχο θεωρητικό υπόδειγμα μελέτης των Ευρωεκλογών.

  Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη ένα αναλυτικό οδοιπορικό στην ιστορία των ελληνικών Ευρωεκλογών υπό το πρίσμα πάντα και των αντίστοιχων εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, μέσα από την ανάλυση των τάσεων της κοινής γνώμης σε όλο το διάστημα από το 1981 έως και την αναμέτρηση του 2014 σκιαγραφείται η εξέλιξη της αμφίθυμης στάσης της προς την Ευρώπη. Παράλληλα, προσφέρεται μία εκτίμηση για το μέλλον του μοναδικού υπερεθνικού δημοκρατικού εγχειρήματος μέσα από το πρίσμα των καταιγιστικών εξελίξεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και των ριζικών μετασχηματισμών στο ελληνικό κομματικό σύστημα που έχουν συντελεστεί από το πέρας των εκλογών του 2009 έως και σήμερα.

  – Οι προεκλογικές εκστρατείες

  – Το ευρωπαϊκό και πολιτικό πλαίσιο των αναμετρήσεων

  – Η στάση της κοινής γνώμης προς την Ευρώπη

  – Η εκλογική συμπεριφορά

  – Τα αποτελέσματα και τα ποσοστά συμμετοχής

  Μαζί,

  VITA

  Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

  Η Ζωή Δημητράκου στα καλύτερά της.
  Οι ορμόνες της χαράς. Πώς θα τις ενεργοποιήσουμε.
  Μεταβολισμός. 5 ασκήσεις που του βάζουν φωτιά.
  Πόσο χρονών είναι η καρδιά μας.

  VITA. Η ζωή στα καλύτερά της

  Και
  ΒHMAgazino

  Και στην απλή έκδοση των €2.

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk