Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για το Μάτι, κάνοντας λόγο για απίστευτη αλαζονεία και κυνισμό. Η κυβέρνηση έπαιξε πολιτικό θέατρο πάνω στους νεκρούς υπογράμμισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δηλητηριάζει την κοινωνία με τη στάση της και τόνισε ότι όσο η κυβέρνηση αυτή παραμένει επιβαρύνει την χώρα.

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ εναντίον του Παύλου Πολάκη επισήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόσκληση για ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο πλαίσιο για μια χώρα που θα αναπνεύσει από την αλαζονεία αυτής της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι η παράταξή του επιμένει για την άμεση μείωση φόρων και εισφορών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που ειρωνεύεται τη ΝΔ για αυτή της την επιλογή.

«Είναι εραστές των υψηλών φόρων και των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ «λένε ότι θα συνεχίσουν την υπερφορολόγηση τα επόμενα χρόνια, μιλάμε για 2 δισεκατομμύρια ευρώ φόρους ετησίως και την ίδια στιγμή λένε ότι θα μειώσουν τους φόρους».

Για την τροπολογία της μη μείωσης του αφορολόγητου που θα φέρει η ΝΔ την επόμενη εβδομάδα στη βουλή είπε ότι δεν μπορεί να παριστάνει η κυβέρνηση «το παλικάρι της φακής» και ότι αν πραγματικά θέλουν μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα την τροπολογία.

Ερωτηθείς για το debate απάντησε ότι «έχουμε κάνει ήδη 40 debate στη βουλή που τα αποτελέσματά τους φαίνονται στις δημοσκοπήσεις» και ότι «αν ο Αλέξης Τσίπρας επείγεται για ακόμα ένα debate ας κάνει νωρίς τις εκλογές για να τελειώσουμε και με το debate και με τις εκλογές και με τις πολιτικές αλλαγές».