Όπως μας πληροφόρησαν τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση: «Ηχηρό μήνυμα νίκης και αναγέννησης της πατρίδας μας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά και την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, έναν τόπο συνυφασμένο με τη διαρκή μάχη για τη συλλογική πρόοδο, τον τόπο του Ελευθέριου Βενιζέλου και των μεγάλων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, αλλά και τον τόπο του Ελ Γκρέκο και των Ξυλούρηδων, όπως είπε μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων».

Αυτά είναι λόγια του πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα πεντοζάλια, τους σιγανούς, τις τσικουδιές, τις μαντινάδες και τα εγκαίνια στα εργοτάξια.

Την ίδια στιγμή που η χώρα συνταρασσόταν από τις νέες αποκαλύψεις για το Μάτι και στα social media εκφραζόταν η οργή των πολιτών για την πλήρη διάλυση του κράτους το βράδυ της 23ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν… αλλού.

Δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το τι έγινε εκείνη την ημέρα. Ούτε καν ακούστηκε η λέξη Μάτι, καταστροφή, πυρκαγιά, τραγωδία, νεκροί. Το μόνο που ακούστηκε ήταν ότι όλα αυτά είναι προπαγάνδα από συστημικά ΜΜΕ που τον πολεμούν.

Ποια είναι η πραγματικότητα

Είπε συγκεκριμένα: «Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντι μας. Η υπερσυσσώρευση τόσων μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία μιας μόνο παράταξης είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Δίνουμε μάχη υπερασπιζόμενοι την αλήθεια, με επιχειρήματα, από τη μια είναι τα όπλα μαζικής διαστρέβλωσης που ανήκουν στα χέρια μερικών οικογενειών ολιγαρχών και από την άλλη όμως υπάρχουν οι αλήθειες των πολλών».

Κατά τον πρωθυπουργό δηλαδή όλα όσα είδαν το φως για το Μάτι είναι τερατώδης μηχανισμός ψέματος και δολοφονία χαρακτήρων.

Αραγε ποιοι δολοφόνησαν ανθρώπους είναι το ερώτημα; Γιατί υπάρχουν 101 νεκροί. Γιατί υπάρχουν οι διάλογοι που ανέδειξαν το διαλυμένο κράτος την ώρα της τραγωδίας. Γιατί υπάρχουν τα βίντεο από τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων και την άθλια παράσταση που έστησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Μια θλιβερή εικόνα της 23ης Ιουλίου 2018

Γιατί υπάρχει το βίντεο από τη συνέντευξη τύπου με τον Τζανακόπουλο και τον Τόσκα να λένε ότι όλα έγιναν μια χαρά και να μην ντρέπονται για τους νεκρούς που κουβαλούν στην πλάτη τους.

Είναι δολοφονία χαρακτήρων όταν αποκαλύπτεται ότι τις πρώτες ημέρες έστησαν οι ίδιοι μηχανισμούς παραπληροφόρησης ότι δήθεν επρόκειτο για εμπρησμό και για… αόρατους εχθρούς που θέλησαν να κάνουν κακό στην κυβέρνηση και να την αποσταθεροποιήσουν.

Πόσο μεγαλύτερο ψέμα και δολοφονία χαρακτήρων από την προσπάθεια που έκαναν, με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να ρίξουν τις ευθύνες στους κατοίκους γιατί έχτιζαν παράνομα;

Δεν είναι αθλιότητα, προπαγάνδα και προσπάθεια αποπροσανατολισμού η φιέστα που έστησε στο Λαύριο ο Τσίπρας όταν έλεγε ότι θα γκρεμίζει 3 και 5 χιλιάδες αυθαίρετα; Τον ενημέρωσαν πόσα έχουν γκρεμιστεί δέκα μήνες μετά;

Και δεν είναι άθλια προπαγάνδα να λέει ότι δίνει μάχη με τα media που τον πολεμούν όταν αυτά ακριβώς τα media αποκάλυψαν τους διαλόγους της ντροπής. Αυτά αποκάλυψαν την εγκατάλειψη των κατοίκων εκείνη την νύχτα;

Οι αποκαλύψεις των κακών media

Τα media με τα ρεπορτάζ τους δεν ανακάλυψαν τις τραγικές ιστορίες των κατοίκων του Ματιού που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια μέσα στα σπίτια τους ή μέσα στη θάλασσα αλλά κανείς δεν έτρεξε να τους βοηθήσει;

Πριν το ρεπορτάζ του Σκάι είχαν δει το φως της δημοσιότητας κι άλλες αποκαλυπτικές πτυχές της τραγωδίας. Ας μην ξεχνάμε τις επισημάνσεις του καθηγητή Συνολάκη ότι το έγκλημα στο Μάτι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Και μόλις τόλμησε να το πει αυτό στοχοποιήθηκε από τον Πολάκη βγάζοντας τη διεύθυνση του σπιτιού του στο facebook. Αυτό δεν είναι δολοφονία χαρακτήρα;

Ο πρωθυπουργός από την Κρήτη επέλεξε να μην πει κουβέντα για την επικαιρότητα διότι απλά η δική του επικαιρότητα είναι οι παροχές που θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα. Την «εβδομάδα της Ανάστασης» όπως είπε για τους πολλούς. Ακόμη και αυτή η χρησιμοποίηση των ελαφρύνσεων που θα κάνει στα νοικοκυριά όταν μπαίνει στη ζυγαριά με τους 101 νεκρούς δείχνει τον κυνισμό που έχει ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του.

Ωραία, να δεχθούμε ότι βελτιώνεται η οικονομία. Ότι η ζωή των Ελλήνων θα επιστρέψει στην κανονικότητα και η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει μια χαρά.

Γιατί δηλαδή αυτό από μόνο του πρέπει να σβήσει την τραγωδία στο Μάτι; Και γιατί πρέπει να περιμένουμε πότε η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τους υπεύθυνους που θυμίζουμε κατηγορούνται για πλημμελήματα και φυσικά δεν είναι κανείς υπουργός ανάμεσά τους;

Γιατί η πραγματική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, η πραγματική συγγνώμη έστω 10 μήνες μετά δεν αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού;

Ας δεχθούμε ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη για την τραγωδία, προφανώς και δεν ήθελαν να πεθάνουν 101 άνθρωποι. Συγγνώμη για τα υπόλοιπα δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν;

Ας δει την άθλια παράσταση

Για την άθλια παράσταση αποπροσανατολισμού από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Ας ρίξει μια ματιά στο βίντεο ο πρωθυπουργός να δει τα λάθη του. Θα δει τον εαυτό του να ψάχνει τις κάμερες, να το παίζει στρατάρχης που είναι σοβαρός, ένας ηγέτης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δυστυχώς και αυτός και οι υπουργοί του και η Ρένα Δούρου έπαιξαν πολύ άσχημα τους ρόλους τους. Ηξεραν για τους νεκρούς, οι πληροφορίες ήταν σίγουρες κι όχι συγκεχυμένες όπως είπε ο Τόσκας, αλλά σ’ εκείνη τη σύσκεψη έπαιξαν με το μυαλό των Ελλήνων. Αυτό και μόνο δεν είναι προπαγάνδα, αυτό και μόνο απαιτεί μια συγγνώμη.

Ας ρίξει και ο κ. Τζανακόπουλος μια ματιά στη συνέντευξη τύπου με τον Τόσκα. Ας δει την αλαζονεία με την οποία αντιμετώπισε την κατάσταση και θα καταλάβει γιατί έπρεπε να έχει πάει σπίτι του κι αυτός, και δεν αρκεί μια συγγνώμη.

Ας ρίξουν μια ματιά τέλος στα όσα έχουν γίνει 10 μήνες μετά. Προπαγάνδα είναι όταν μιλούν οι πυροσβέστες και λένε ότι είναι γυμνοί και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν νέες μεγάλες πυρκαγιές;

Είναι παραπληροφόρηση μόλις τώρα θυμήθηκαν να κάνουν σχεδιασμό και να υπογράψουν την ΚΥΑ για συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας.

Μόλις τώρα αποφάσισαν να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή της λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Όσο και αν έχουν τους μιντιάρχες να τους στηρίζουν, όσο και αν έχουν τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όσο και να έχουν μέσα που κάνουν το άσπρο μαύρο, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», είπε χθες ο πρωθυπουργός.

Ισως να έχει δίκιο σε κάτι. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Γιατί οι 101 νεκροί στο Μάτι δεν είναι fake news.