Ενας – ένας οι βουλευτές που άσκησαν κριτική στον Παύλο Πολάκη, επιστρέφουν στο… μαντρί της κυβέρνησης. Πρώτος και καλύτερος ο υποτίθεται «αριστερός» Νίκος Φίλης ο οποίος ενώ είχε πει ότι η δήλωση Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν συνάδει με την ηθική της αριστεράς, χθες έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα.

«Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο. Και οι δηλώσεις του κ. Πολάκη αδικούν τον ίδιο και το έργο του στην ανόρθωση της Δημόσιας Υγείας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχει μεγάλο έργο η κυβέρνηση στον τομέα αυτό, ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός… Είναι λάθος μέσω από μια ατυχή δήλωση να υποτιμάται αυτό το έργο».

«Δεν είμαι εναντίον στο να γίνει συζήτηση. Είμαι ενάντιος στο να γίνεται συζήτηση υπό μορφή πολιτικής βεντέτας. Δεν αφορά τους πολίτες αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Φίλης μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

«Μεθαύριο στη Βουλή η συζήτηση θα μεταφερθεί στο εύρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης σήμερα. Και αυτό είναι σωστό», σημείωσε, για να πει πως πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ο αγώνας που δίνουν άνθρωποι όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και κάλεσε τον Παύλο Πολάκη, «να βρει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο θα διορθώσει όσα είπε» κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει αυτό, απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό, αφορά τον κ. Πολάκη».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Απριλίου ο κ. Φίλης είχε πει: «Πιστεύω ότι ο Παύλος Πολάκης, αδικεί τον εαυτό του με όσα είπε και αδικεί και το έργο του στο χώρο της Υγείας. Δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκπροσωπεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τον αγώνα των ΑΜΕΑ για μία ισότιμη θέση στην κοινωνία μας», είπε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.