• Αναζήτηση
 • Ανδρουλάκης για Θεοχαρόπουλο: Διαβατήριο εξουσίας η Συμφωνία των Πρεσπών

  Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι αποτελεί αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας» ενώ είπε ακόμη πως καταρρέει το αφήγημα της Κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από τον σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

  Επίθεση κατά του Θανάση Θεοχαρόπουλου για την υπουργοποίησή του, ως το τέλος μιας συναλλαγής που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «διαβατήριο εξουσίας» για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κ. Θεοχαρόπουλο που έγινε υπουργός Τουρισμού.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε πως «αποτελεί αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας», ενώ είπε ακόμη πως καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από τον σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύνοδο του Βερολίνου. «Εκεί, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Μακρόν κάλεσαν τη Σλοβενία και την Κροατία που είναι ήδη μέλη, δεν εκλήθη όμως η Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η Συμφωνία θα αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή» συμπλήρωσε.

  Αναφερόμενος στις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μάιου, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό, το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο.

  Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ακόμα, ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά και στους συμμάχους της, που υπονομεύουν συστηματικά θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βενεζουέλας.

  Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή.

  Τέλος, επισήμανε πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό πρόγραμμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε να επανέλθει η σύγκλιση μετά την εποχή της απόκλισης που βιώσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας