Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 54χρονος από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη Αλέξια την Κυριακή του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σωματική βλάβη από τον εισαγγελέα Θηβών.

Ο δράστης παραμένει στα κρατητήρια της Λιβαδειάς, και βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαϊα Κυριακού» σε βαθιά καταστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό οίδημα που έχει προκληθεί συνεπεία του τραύματος στο κρανίο της και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε γι αυτό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρει τα εξής:

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».