• Αναζήτηση

Ειδικός εξηγεί την πορεία της μοιραίας σφαίρας που τραυμάτισε την 8χρονη

Τα λάθη που «πρόδωσαν» τον 54χρονο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από αδέσποτη σφαίρα.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος προσπάθησε να δώσει στις αρχές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.

Γιατί όταν κατάλαβε τι έχει συμβεί δεν παραδόθηκε αμέσως; Γιατί έκρυψε το όπλο; Γιατί κατείχε παράνομα όπλο;

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Star, ειδικός πραγματογνώμονας εξηγεί την πορεία της μοιραίας σφαίρας, που κατάφερε να διανύσει σχεδόν 490 μέτρα.

«Έχουμε μία ανοδική καμπύλη πορεία όπως κινείται το βλήμα όταν εξέρχεται από την κάνη. Σταμάτησε περίπου στα 1200 μέτρα η κινητική του ενέργεια, εξαντλήθηκε η κινητική του ενέργεια, έπεσε με την επιτάχυνση της βαρύτητας, και το βλήμα σε αυτό το σημείο που πέφτει, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να προκαλέσει θανατηφόρο ή τραυματικό αποτέλεσμα» αναφέρει στο Star ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης,

Πως έφθασαν όμως οι αρχές στα ίχνη του;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Star, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της μικρούλας Αλεξίας ο κατηγορούμενος παίρνει το οπλο άρον άρον, μπαίνει στο αυτοκίνητο και το μεταφέρει στην Αθήνα. Το κρύβει στην δεξαμενή του σπιτιού του. Επεστρφει στο Λεονταρι.

Στις επτά και μισή το απόγευμα οι αστυνομικοί φθάνουν στο σπίτι του. Όλοι τους φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Ο κατηγορούμενος όμως ειναι αγχωμένος και κινεί τις υποψίες. Την επόμενη ημέρα βρίσκουν κάλυκα σε γλάστρα του σπιτιού του. Ο 54χρονος σπάει. Παραδέχεται ότι πυροβολούσε στο πασχαλινό γλέντι. Οδηγεί ο ίδιος τους αστυνομικούς στην Αθήνα εκεί όπου είχε κρύψει το όπλο.

Ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Θήβας και αύριο το μεσημέρι θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk