Απάντηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών έδωσε μέσω της εκπομπής One Line του One Channel η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχάρακη.

H κα. Ζαχαράκη ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν έρθει αντιμέτωποι 40 φορές σε αψιμαχίες στη Βουλή.

Εξάλλου, συμπλήρωσε, κατά την επικείμενη συζήτηση για την πρόταση μομφής για τον Πολάκη, μπορούν να ειπωθούν όλα και θα δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα κόμματα να μιλήσουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φοβάται τα ντιμπέιτ και ότι η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει σε ντιμπέιτ, εφόσον κηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, συμπλήρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει καθαρή διαφορά και ότι «το βράδυ των ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι πρέπει να κάνει εθνικές εκλογές».

Σε ερώτηση για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι το καταστατικό του κόμματος – που ορίστηκε στο συνέδριο του 2016 – απαγορεύει τον νέο δανεισμό. Πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποπληρώσει σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις του και ότι έχει κόψει τα λειτουργικά του έξοδα κατά 77%.

Τέλος, στο θέμα της Νοvartis, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βγάλει πολιτικά ωφέλη από την υπόθεση αυτή.