Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα είναι η κα Γεωργία Λούζη-Ρουκουτάκη.

Η κα Γεωργία Λούζη-Ρουκουτάκη κατοικεί στην Αγία Σοφία και είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ.

Είναι εκ γενετής τυφλή και διατελεί Αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών και μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΔΕΗ. Ήταν σύζυγος του μοναδικού διακεκριμένου τυφλού γλύπτη στην Ελλάδα Πέτρου Ρουκουτάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε σε δήλωσή του: «Καλωσορίζω την κυρία Γεωργία Λούζη-Ρουκουτάκη στον συνδυασμό μας, καθώς θα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον «Πειραιά Νικητή». Η υποψηφιότητα της κυρίας Ρουκουτάκη είναι σημαντική, καθώς είναι μια δυναμική γυναίκα η οποία είναι εκ γενετής τυφλή, έχοντας μια αξιόλογη

δραστηριότητα σε συλλόγους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Πιστεύω ότι τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να είναι στο περιθώριο. Αντιθέτως πρέπει να έχουν «φωνή», να συμμετέχουν στα κοινά, να έχουν λόγο στις αποφάσεις που αφορούν την πόλη τους και την ποιότητα της ζωής τους. Πιστεύω ότι η κυρία Ρουκουτάκη έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη της πόλης μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελεί πλέον μέλος του συνδυασμού μας».

Η κα Γεωργία Λούζη-Ρουκουτάκη σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Ο Γιάννης Μώραλης βρίσκεται πάντα δίπλα στα τυφλά άτομα και στηρίζει ιδιαίτερα τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος, είναι κοντά μας. Θέτω υποψηφιότητα καθώς επιθυμώ να βοηθήσω τα άτομα με αναπηρία ως προς την προσβασιμότητα αλλά και για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν. Στόχος μου είναι ένας καλύτερος Πειραιάς. Αγαπάω την πόλη μου και θέλω να προσφέρω».