«Η ακύρωση των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) από τον υπουργό Υγείας είναι παράνομη και ολοκληρωτικής αντίληψης» τονίζει η ΝΔ μιλώντας για «πραξικοπηματική απόφαση».

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε: «Η πραξικοπηματική απόφαση του υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (3-3-2019) και να προαναγγείλει νέα εκλογική διαδικασία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου, αλλά και όλων των δημοκρατών πολιτών της χώρας.»

» Είναι προφανής ο πανικός που προκάλεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον ΠΙΣ, κατά τις οποίες η νέα Διοίκηση έλαβε το συντριπτικό ποσοστό 62%, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που καταβαραθρώθηκε στο 10%.»

Οι ιατροί όλης της χώρας έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, η οποία οδήγησε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε διάλυση, τα Νοσοκομεία σε δραματική υποβάθμιση, τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο και το ιατρικό λειτούργημα σε απαξίωση.»

» Το Υπουργείο όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, αλλά κατέφυγε σε μεθοδεύσεις με σκοπό την αλλοίωση της δημοκρατικής βούλησης του ιατρικού σώματος. Για τις ενστάσεις στις εκλογές, όμως, αποφαίνονται τα δικαστήρια, όχι οι υπουργοί -τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες».

«Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές των κυβερνώντων πολύ σύντομα θα λάβουν οριστικό τέλος, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν απειλητικά για αυτούς, αλλά λυτρωτικά για τους Έλληνες πολίτες» καταλήγει ο κ. Οικονόνομου.