Το 2015 υπήρχαν υποσχέσεις για φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, αποκάλυψε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο One Channel.

Συγκεριμένα αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα του ’15 ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε πως υπήρχαν υποσχέσεις για φθηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, ωστόσο δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.

«Υποσχέσεις δίνονταν για φθηνό πετρελαιο από τη Βενεζουέλα, αλλά δεν εκπληρώθηκαν ποτέ. Πολλά λόγια ωραία, αλλά δεν υπήρχαν πράξεις. Δεν θέλω να πω κάτι εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι δεν υπήρχε ειδική σχέση με τη Βενεζουέλα, αλλά υπήρχε φιλική σχέση μεταξύ Αθήνας και Καράκας. «Δεν υπήρχε παραπάνω σχέση με τη Βενεζουέλα. Δεν είναι και σωστό να προσδοκάς από μια χωρα επειδή έχεις μια καλή σχέση ότι θα σου κάνει χαριστική τιμή έναντι των υπολοίπων που πουλάει πετρέλαιο.  Και πρακτικά δεν λειτουργεί αυτό το σύστημα. Τι θα λέγανε οι άλλοι; «Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να δίνεις φθηνό πετρέλαιο και σε εμάς ακριβό»;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.