Ποτέ ένα λάθος δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα ακόμα, πόσω μάλλον μεγαλύτερο. Τον απλό αυτό κανόνα αποφάσισε να αγνοήσει για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος, μετά τα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε στο πανελλήνιο το ντοκιμαντέρ του Σκάι, όχι απλώς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, αλλά από πάνω πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον… Κυριάκο Μητσοτάκη για τυμβωρυχία, με αφορμή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παρακολουθώντας τα νέα στοιχεία για την τραγωδία ανατρίχιασε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τυμβωρυχία που δεν τον τιμά ούτε δείχνει σεβασμό για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Έχουμε συζητήσει το θέμα και έχουμε από την αρχή πει ότι οι νεκροί δεν κρύβονται. Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και για μένα, που έπρεπε να ανακοινώσω τους νεκρούς. Τώρα για προεκλογικούς λόγους διάφορα μιντιακά επιτελεία το επαναφέρουν», είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε τη λέξη «σεβασμός» προς τα θύματα ξεχνώντας (;) ότι οι σύντροφοί του στην κυβέρνηση ήταν εκείνοι που εκτέλεσαν την περιβόητη πια παράσταση στο συντονιστικό της πυροσβεστικής τα μεσάνυχτα εκείνης της τραγικής ημέρας, παριστάνοντας τους ανήξερους για τους θανάτους πολιτών, τους οποίους έχει ήδη αποδειχθεί πολλάκις ότι γνώριζαν.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλά για σεβασμό προς τα θύματα, ενώ ήταν ο ίδιος ενορχηστρωτής εκείνης της θλιβερής παρωδίας συνέντευξης τύπου την οποία έδωσε απο κοινού με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη (…) Νίκο Τόσκα και τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες και με αλαζονικό, επηρμένο ύφος προσπαθούσε να πείσει το πανελλήνιο ότι «ο γάιδαρος πετάει», αποδίδοντας την καταστροφή όχι στην κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ο ίδιος, αλλά σε εμπρηστές και σκοτεινές συνωμοσίες.

Ήταν τότε που ο κ. Τζανακόπουλος (ο οποίος τώρα υψώνει το δάκτυλο και ζητά από άλλους σεβασμό στους 101 νεκρούς) προσπάθησε να στηρίξει τις εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας σε δήθεν δορυφορικούς χάρτες που «αποδείκνυαν» πολλαπλές εστίες φωτιάς, μέχρι που -πρόσφατα- αποδείχθηκε ότι δεν προσπάθησαν καν να πετύχουν μια καλοστημένη απάτη (προσλαμβάνοντας έναν γραφίστα βρε αδελφέ!) αλλά ζωγράφισαν με μαρκαδόρο τις δήθεν εστίες πάνω σε χαρτιά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, κάτι που δεν είχε κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση παρότι η ευθύνη είναι διαχρονική».

Προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος ξεχνά ότι η φράση «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» συνοδεύεται απαραιτήτως από την λέξη «παραίτηση», διότι άνευ αυτής είναι απλώς… μια τρύπα στο νερό για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Στο ίδιο γνώριμο ύφος (και ήθος…) -και κυρίως παρακάμπτοντας τόσες και τόσες διαπιστώσεις ειδικών και επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν αδιάψευστα ότι η αβελτηρία του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται για την τραγωδία- ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έριξε την ευθύνη στη… «διαχρονική απουσία ενός συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού».

Μάλιστα, μας ενημέρωσε ότι για τους 101 νεκρούς φταίει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος «απέλυε δημοσίους υπαλλήλους}…

«Το θέμα είναι να δούμε με ποιο τρόπο θα ανασυγκροτήσουμε διαλυμένες υπηρεσίες. Ο κ. Μητσοτάκης απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, το Δημόσιο αποδιαρθρώθηκε στα πρώτα δύο μνημόνια. Είναι υποκριτικό. Όσο για την επιχειρησιακή κατάσταση, οι υπεύθυνοι βρέθηκαν μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση. Είπαμε πως και στο επιχειρησιακό πεδίο πρέπει να βελτιωθούμε, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη μεταρρύθμιση του πλαισίου πολιτικής προστασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες -και κυρίως εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους στις φλόγες- ενημερώνοντάς τους ότι «αξιοποιήθηκε το πόρισμα των ειδικών που έχει ενσωματώσει και τη διεθνή εμπειρία και σύντομα θα υπάρξει νομοσχέδιο για την αλλαγή του πλαισίου πολιτικής προστασίας. Τέλος για το φετινό καλοκαίρι ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι πρέπει για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες από τις πυρκαγιές».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη-παρωδία που οργάνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: