Την παραίτησή του από το δημαρχιακό αξίωμα υπέβαλε σήμερα Πέμπτη 02 Μαΐου 2019 ο Γιώργος Καμίνης προκείμενου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Τον Οκτώβριο του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δήλωσα ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων. Στις δύο θητείες που τώρα ολοκληρώνονται, θέλω να πιστεύω ότι η δημοτική μας ομάδα, κι εγώ προσωπικά, μπορέσαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση επιλέξαμε να οδηγήσουμε την πόλη. Με πυξίδα πάντοτε τις αξίες μας. Η Αθήνα σήμερα δεν είναι η πόλη που παραλάβαμε το 2011. Είναι μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφής, μια πόλη αλληλεγγύης. Μια πόλη που καινοτόμησε γιατί κατάφερε να κάνει περισσότερα με λιγότερα. Με ελάχιστα. Μια πόλη δυναμικά παρούσα στα διεθνή δίκτυα, ισότιμος συνομιλητής και με ισχυρές ευρωπαϊκές συμμαχίες. Μια πόλη που έδειξε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς» αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Καμίνης.

Όπως σημειώνει: «Χρωστώ ευγνωμοσύνη στους πολίτες που εμπιστεύθηκαν σε εμένα και τη δημοτική μου ομάδα, τη διακυβέρνηση της Αθήνας, στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτήν την εμπιστοσύνη τιμήσαμε από την πρώτη στιγμή και, παρά τις δυσκολίες, πετύχαμε πολλά».

Από τη δήλωση παραίτησης του πρώην δημάρχου Αθηναίων δεν απουσιάζει ο απολογισμός του έργου του τα οκτώ χρόνια που βρέθηκε στον δημαρχιακό θώκο. «Μπορεί οι καιροί να ήταν σκληροί και όλα να έγιναν πολύ πιο δύσκολα και αργά, αλλά η πόλη έχει, επιτέλους, στρατηγικό σχέδιο και ο δήμος Αθηναίων διαθέτει πλέον οργάνωση» σχολιάζει.

Και καταλήγει: «Νιώθω περηφάνια για όσα καταφέραμε, ευγνωμοσύνη για τη δημοτική μου ομάδα και τους συνεργάτες μου, πίστη στους εργαζόμενους του δήμου ότι θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε, γυρνώντας σελίδα στον δήμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στον αγώνα που δώσαμε για την Αθήνα. Νιώθω δικαιωμένος που δεν τα παρατήσαμε ούτε για μία στιγμή και αποδείξαμε ότι κάποιοι είναι για τα δύσκολα. Όσα έχουμε καταφέρει μένουν παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους».

Τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων αναλαμβάνει, μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιώργου Καμίνη, και πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Π. Αποστολόπουλος.