Την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό από την Ελλάδα ζήτησε ο στενός του συνεργάτης Εδουάρδο Παρέδες.

Ο κ. Παρέδες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τον ανησυχεί η στάση οποιασδήποτε χώρας επιλέγει να συνδιαλλαγεί με ένα καθεστώς που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Ο Χουάν Γκουαϊδό έχει ήδη αναγνωριστεί από περισσότερα από πενήντα κράτη, ανάμεσα στα οποία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η χώρας μας εξακολουθεί να θεωρεί τον Νικολά Μαδούρο ως εκλεγμένο πρόεδρο.

Στον αντίποδα, το καθεστώς των «τσαβίστας» στηρίζεται πρωτίστως από την Ρωσία, την Κίνα, την Τουρκία και την Κούβα. Η Αθήνα πάντως υποστηρίζει την πρωτοβουλία ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών για Διεθνή Ομάδα Επαφής, η οποία έχει ως κύρια αποστολή την δρομολόγηση πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείς εάν είχε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για αναγνώριση του κ. Γουαϊδό ο κ. Παρέδες παρέπεμψε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων του βενεζουελανού κοινοβουλίου με τον έλληνα ομόλογό του, Κωνσταντίνο Δουζίνα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην νοτιοαμερικανική χώρα, είπε ο κ. Παρέδες.