• Αναζήτηση
 • Επεισόδια στο Παρίσι: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας – Black Blocs

  Με δακρυγόνα επιχείρησε η γαλλική αστυνομία να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών με κουκούλες, οι οποίοι ενώθηκαν με τα «Κίτρινα Γιλέκα», στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

  Με χρήση δακρυγόνων επιχείρησε η γαλλική αστυνομία να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, οι οποίοι ενώθηκαν με τα «Κίτρινα Γιλέκα» στην κεφαλή της πορείας για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Παρίσι.

  Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 11.00, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσει η κεντρική πορεία των συνδικάτων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευσαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των εκατοντάδων ακτιβιστών, μελών των Black Blocs, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Μονπαρνάς.

  Κάποιοι από τους διαδηλωτές, απάντησαν εκτοξεύοντας διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

  Από τα επεισόδια, υπάρχει τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίας.

  Η γαλλική αστυνομία είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι υπάρχει πιθανότητα επεισοδίων με ομάδες αναρχικών που οργάνωναν τις κινητοποιήσεις τους μέσω social media. Οι αρχές ανέμεναν ότι περίπου 2.000 μέλη των Black Blocs από τη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης θα συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις. Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκαν 88 συλλήψεις.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk