Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο υπαίτιος του σοβαρού τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας που δέχθηκε σφαίρα από περίστροφο στη δεξιά κροταφική χώρα, ανήμερα του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Ο τύπος του όπλου, η γωνία βολής και το βεληνεκές ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Βοιωτίας στον εντοπισμό του φερόμενου δράστη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για έναν 54χρονο ο οποίος έχει προσαχθεί και κρατείται στο τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος κατείχε παράνομα το περίστροφο που όπως όλα δείχνουν είναι το όπλο που τραυμάτισε το άτυχο κορίτσι. Από την ΕΛΑΣ αναμένεται η βαλλιστική εξέταση προκειμένου να ταυτοποιηθεί και τυπικά το συγκεκριμένο όπλο με την σφαίρα που έβγαλαν οι γιατροί από το κεφάλι της μικρής Αλεξίας.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, ο φερόμενος δράστης έχει παραδεχθεί τον πυροβολισμό και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το όπλο.

Πηγές αναφέρουν ότι ο πυροβολισμός έπεσε από την πλευρά του χωριού Λεοντάρι, απέναντι από το σπίτι της άτυχης Αλεξίας που δίνει μάχη για τη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρήκαν κάλυκες από το 38άρι περίστροφο σε γλάστρα στο Λεοντάρι στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι.

Σύμφωνα με το cnn.gr, oι αστυνομικοί πήγαν μαζί του στην Αθήνα, στο σπίτι που διαμένει, για να εντοπίσουν το περίστροφο το οποίο χρησιμοποίησε ο 54χρονος και αυτό να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το όπλο που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι το παιδί.

Ο άνδρας είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου και διασκέδαζε με τους συγγενείς του ανήμερα του Πάσχα σε ένα από τα τρία σπίτια που από την αρχή είχαν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους οι Αρχές.

Άλλωστε οι πάνω από 20 μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν λάβει οι αστυνομικοί της Λειβαδιάς προσδιόριζαν το σπίτι στο οποίο, την επίμαχη ώρα του τραυματισμού του μικρού κοριτσιού, ήταν συγκεντρωμένα άτομα που πετούσαν βεγγαλικά και πυροβολούσαν στον αέρα.