Το σχέδιο του για την επόμενη μέρα, ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας μάλιστα – σε μία κίνηση αιφνιδιασμού – ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη υπογράμμισε ότι με το που ανοίξει η Βουλή μετά τις εορτές του Πάσχα θα καταθέσει τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφίσει – όπως είπε – ο ΣΥΡΙΖΑ από 1/1/2020 ενώ ξεκαθάρισε πως δεν σε περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, δεν πρόκειται να κόψει τον 13ο και 14ο μισθό.

«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να έρθει και να συνυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσω» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως επιμένει και θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη που είχε προαναγγείλει. «Η τελευταία επίθεση Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κάλυψη του Τσίπρα είναι εντελώς ανεξήγητη. Ο πολιτικός βίος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, είναι χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός. Ο κ. Τσίπρας είχε συγκεκριμένες επιλογές μετά τις δηλώσεις Πολάκη. Θα μπορούσε να τον αποπέμψει ή να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας. Τελικά μετατρέπει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης».

Ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κόψει τον 13ο και 14ο μισθό και επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τις συντάξεις υπογράμμισε ότι «τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη. Μέλημα μας είναι να μην καταργηθεί το αφορολόγητο, να μειώσουμε τους φόρους, άμεσους και έμμεσους και να ανοίξουν θέσεις εργασίας».

Αναφορικά με το debate που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι debate θα γίνει στη Βουλή. Χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα τυχοδιώκτη με αφορμή τη στάση του στο θέμα των εκλογών της Ισπανίας, σημειώνοντας ότι εκεί που στήριζε το κόμμα των Podemos αποφάσισε τώρα να στηρίξει τους σοσιαλιστές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα τελευταία τραγικά περιστατικά με τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα αλλά τον σοβαρό τραυματισμό του 8χρονου κοριτσιού από «αδέσποτη» σφαίρα ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως είπε, προσπάθησε να βάλει θέμα κομματικής διάστασης ακόμη και σε μία τραγωδία.

«Είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκει μία κομματική διάσταση που δήθεν να τον βολεύει στα πάντα ακόμη και σε μία τραγωδία. Κανέναν έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Στην Καλαμάτα πρέπει να σταματήσει το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Η πρώτη δήλωση του δημάρχου ήταν άστοχη αλλά μετά την ανασκεύασε» σημείωσε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μπαλωθιές.

«Για τις μπαλωθιές, έχω πει σε ανύποπτο χρόνο, έχω μιλήσει για την ανάγκη να σταματήσει αυτό το έθιμο. Έρχεται από μία άλλη εποχή αλλά από τη στιγμή που συνδυάζεται με αλκοόλ και με παράνομη οπλοκατοχή πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι στη θέση του 8χρονου κοριτσιού θα μπορούσε να είναι το παιδί μας.

«Θα κάνω την Ελλάδα καλύτερη»

Αναφερόμενος στο σχέδιο του για την επόμενη μέρα, στην περίπτωση που τον εμπιστευτεί ο λαός για νέο πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θέλει να κάνει την Ελλάδα καλύτερη, μία χώρα – όπως είπε – που θα χαιρόμαστε να ζούμε που θα μπορέσει να φέρει πίσω τα παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. «Έχει χαθεί η ελπίδα από μία ολόκληρη γενιά. Αδικούμε τους εαυτούς μας με αυτή την αντίληψη. Φιλοδοξώ να βγάλω τη χώρα οριστικά από τη κρίση και να την βάλω σε μία αναπτυξιακή τροχιά» είπε.

Το σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, πρόσθεσε, έχει προτάσεις εφαρμόσιμες και κοστολογημένες. «Έχω 15 χρόνια στην πολιτική, αισθάνομαι απολύτως έτοιμος εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Δεν προτρέχω».

Απαντώντας στις κατηγορίες Τσίπρα ότι ενδιαφέρεται για τις ελίτ και όχι τους πολλούς ανέφερε. «Όταν μιλούσα για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, ήταν μέτρο που αφορούσε τους πολλούς ή την ελίτ , όταν μιλάω για μείωση της φορολογίας στα μερίσματα , για την ανάγκη δημιουργίας πρότυπων σχολείων , ή για τα προβλήματα ασφάλειας μιλάω για την ελίτ ή τους πολλούς».

«Μία ισχυρή κεντροδεξιά ανάχωμα στην ακροδεξιά»

«Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή Κεντροδεξιά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας ήθελε με κάθε τρόπο να στηρίξει την ακροδεξιά στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι θα έκοβε κάποιες ψήφους από τη ΝΔ. Είναι μία λογική που έχει αποκαλυφθεί πολλές φορές».