Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε άνδρας στη Γαλλία, ο οποίος καλούσε τους αστυνομικούς να αυτοκτονήσουν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων.

Πρόκειται για έναν 49χρονο άνεργο μάγειρα, ο οποίος υποχρεώθηκε και σε κοινωνική εργασία 180 ωρών. Επίσης, μόλις βρει δουλειά οφείλει να καταβάλει 500 ευρώ στους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου ο 49χρονος μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων φώναζε στις αστυνομικές δυνάμεις «αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε», την ώρα που οι γαλλικές αρχές πλήττονται από την αρχή του έτους από πρωτοφανές κύμα αυτοκτονιών.

«Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα», δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ο 49χρονος, που μετέχει στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, τους τελευταίους πέντε μήνες ανέφερε ότι «τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (…) Ήταν η τρέλα της στιγμής». Τα συνθήματα είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ