Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας την Τετάρτη εν όψει των κινητοποιήσεων για τον εορτασμό της επετείου της Πρωτομαγιάς. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, ιδιαίτερα στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά συλλαλητήρια με πορείες προς τη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ., ενώ την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα στην οδό Πατησίων στο ύψος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όση ώρα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες η Τροχαία θα διακόπτει την κυκλοφορία στους δρόμους (Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου) στους οποίους θα βρίσκονται διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την Πρωτομαγιά τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια.

Κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν, ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη.

Στη συμπρωτεύουσα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30, ενώ εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σωματεία και αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 11:00, στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά σε δεκάδες ακόμη πόλεις, όπως, μεταξύ άλλων, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Λαμία, η Καβάλα, η Καστοριά, ο Πολύγυρος, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα και το Λαύριο.