• Αναζήτηση
 • Καλαμάτα – σαϊτοπόλεμος : Ελεύθεροι οι 7 που συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του εικονολήπτη

  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η δίκη τους  ορίστηκε για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι.

  Ελεύθεροι αφέθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,  οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. Οι επτά συλληφθέντες πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη τους  ορίστηκε για την Παρασκευή στη 1 μετά το μεσημέρι.

  Η υπόθεση των επτά αφορά τον τραγικό θάνατο του του 53χρονου εικονολήπτη Κώστας Θεοδωρακάκης το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, καθώς χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο «του σαϊτοπόλεμου».  Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

  Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά το σάλο που προκάλεσε η αρχική του δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στο DNA των κατοίκων και δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί θα υπάρχουν αντιδράσεις,ανασκεύασε  σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τότε ο σαϊτοπόλεμος δεν θα έχει μέλλον.

  Ο Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση» τόνισε μιλώντας στο Θέμα Fm.
  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk