Έντονη είναι η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας για το τραγικό συμβάν στην Καλαμάτα, όπου κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου έχασε τη ζωή του ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί» συμπληρώνοντας πως «οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, ότι ο σαϊτοπόλεμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί το έθιμο είναι στο «DNA των Μεσσήνιων», στην Κουμουνδούρου τις χαρακτηρίζουν ως «απαράδεκτες» και σημειώνουν ότι «προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας».

«Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει μέσω στελεχών της ότι «ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις».

«Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» προσθέτουν από την Πειραιώς.

Τροχαία και σαϊτοπόλεμος από Σπίρτζη

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης άφησε αιχμές μέσω twitter για τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, για μη κατάργηση του σαϊτοπόλεμου.

«Την ώρα που στην έξοδο του Πάσχα έχουν μηδενιστεί τα θανατηφόρα δυστυχήματα λόγω της υλοποίησης των μεγάλων οδικών αξόνων, η ΝΔ επιμένει στη διατήρηση «εθίμων» που οδηγούν κάθε χρόνο σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών και τραυματισμούς μικρών παιδιών. Θα απομείνουν με το σαϊτοπόλεμο…» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης σε ανάρτηση του στο twitter, θέλοντας (ανεπιτυχώς) να συνδέσει τα δύο γεγονότα.