Ένας έφηβος ηθοποιός, ο οποίος εμφανίζεται σε μια βραβευμένη ταινία για τα παιδιά εγκληματίες στη Νάπολη, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο «προπύργιο» του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, μετέδωσαν σήμερα, Δευτέρα, μέσα ενημέρωσης.

Ο 18χρονος Ουκρανός Αρτέμ Τκατσούκ υποδύεται στην ταινία «Piranhas» έναν έφηβο που οπλοφορεί και κάνει διακίνηση ναρκωτικών. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του αναγνωρισμένου δημοσιογράφου και ειδικού στη μαφία Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο Τκατσούκ δέχτηκε επίθεση από μέλη της αποκαλούμενης «baby gang» την περασμένη εβδομάδα έπειτα από έξοδο για διασκέδαση με έναν φίλο του, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες.

Ο ηθοποιός δέχτηκε δύο μαχαιριές ενώ ο φίλος του άγριο ξυλοδαρμό. Κανένας τους πάντως δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο νεαρός πιθανόν να στοχοποιήθηκε εξαιτίας του ρόλου του στην ταινία, η οποία βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο και πρόκειται να προβληθεί στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους αυτό το καλοκαίρι.

Η ακροδεξιά Λέγκα υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αποκαλούμενης συμμορίας «baby-gang», το οποίο προβλέπει την μείωση του ορίου ηλικίας για την απόδοση ποινικών ευθυνών στη χώρα από τα 14 στα 12 έτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Παιδική Ηλικία και την Εφηβεία, το 6,5% των ανήλικων στη Νάπολη -«πατρίδας» της Καμόρα, του συνδικάτου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας στην περιοχή- ανήκει σε «baby gangs».

Ο συγγραφέας και πολέμιος της μαφίας Σαβιάνο διαθέτει ένοπλους σωματοφύλακες από τότε που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Γόμορρα», το 2006, το οποίο έγινε διεθνώς μπεστ σέλερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP