Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για το 8χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές Θηβών και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο με τις φίλες της στην αυλή του σπιτιού της, όταν ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος. Οι γονείς της έτρεξαν κοντά της για να διαπιστώσουν ότι έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Η οικογένεια του παιδιού κατάλαβε ότι το 8χρονο χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, που προήλθε από γειτονικό πασχαλινό γλέντι.

«Mια ρεματιά χωρίζει το δικό μας χωριό από το άλλο χωριό. Ο πυροβολισμός ήρθε από το απέναντι χωριό από το Λεοντάρι. Είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί το γλέντι και πυροβολούσαν συνεχώς. Δεν ακούσαμε μόνο έναν πυροβολισμό, αλλά πολλούς και μάλιστα το βλέπαμε το σπίτι όπου γινόταν το γλέντι, γιατί ακουγόταν και η μουσική τους. Τα παιδιά καθόντουσαν έξω στην αυλή και έπαιζαν με το tablet τους, όταν ξαφνικά είδαμε το κοριτσάκι μας να πέφτει κάτω και να βγάζει αίμα από το κεφάλι.

»Βλέποντας την ποσότητα του αίματος, αμέσως καταλάβαμε ότι το παιδί είχε χτυπηθεί από σφαίρα. Τρελαθήκαμε όλοι, τα παιδιά φώναζαν, τρόμαξαν. Κι όταν ήρθε η αστυνομία, αυτοί συνέχιζαν να γλεντούν και να πυροβολούν στον αέρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καταλάβει ακόμα τι είχε συμβεί, αλλά ούτε και που τους ένοιαζε.

»Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμένα αυτό. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που μας συνέβη» δήλωσε στο protothema.gr ο συγγενής της οικογένειας, που ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Το 8χρονο νοσηλεύεται διασωληνωμένο και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασής του.