• Αναζήτηση
 • Δήμαρχος Καλαμάτας : Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωσή του περί σαϊτοπόλεμου

  Μετά το σαλό που προκλήθηκε από την δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα για τη συνέχιση του σαϊτοπόλεμου που το βράδυ του Πάσχα κόστισε τη ζωή του άτυχου 52χρονου εικονολήπτη,το βράδυ της Δευτέρας η επίσημη ανακοίνωση του δήμου επιχειρεί να ρίξει του τόνους.

  Μετά το σαλό που προκλήθηκε από την δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα για τη συνέχιση του σαϊτοπόλεμου παρόλο που το βράδυ του Πάσχα κόστισε τη ζωή του άτυχου 52χρονου εικονολήπτη, πριν λίγη ώρα η επίσημη ανακοίνωση του δήμου επιχειρεί να ρίξει του τόνους.

  Ο κ. Νίκας το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη, δήλωσε ότι το έθιμο δεν γίνεται να σταματήσει γιατί είναι «καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων».

  Όπως ήταν φυσικό η δήλωσή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών αλλά και του γιου του 52χρονου που με μια ανάρτηση στο facebook δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι φταίνει.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου

  «Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

  Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

  Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

  Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

  Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα.»

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk