Ο τρόπος με τον οποίο «διαβάζει» ένας πολιτικός  τα εκλογικά αποτελέσματα, δείχνει τι ακριβώς θέλει να κρατήσει και τι να αποκρύψει από το μήνυμα που στέλνει ο λαός.

Οι εκλογές στην Ισπανία που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή ανέδειξαν τη διαφορετική οπτική γωνία που «είδαν» τα αποτελέσματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος προσπαθεί να ξεχάσει τις φωτογραφίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Έλενας Κουντουρά με τον μισαλλόδοξο μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία, κρατώντας τη «νίκη» των σοσιαλιστών και των Ποδέμος και… θάβοντας την ανησυχητική άνοδο του ακροδεξιού Vox το οποίο εκτοξεύθηκε στο 10%.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέσω twitter είναι: «Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία.»

Και προσθέτει:

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη.»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά, στάθηκε στον καταποντισμό του Λαϊκού Κόμματος αλλά και στην άνοδο της ακροδεξιάς. «Αρνητική εξέλιξη φυσικά η άνοδος της ακροδεξιάς. Για να αναχαιτιστεί πανευρωπαϊκά, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δίνουν διέξοδο στους λαούς και σε καμία περίπτωση να μην υιοθετούν την ατζέντα της» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος προσθέτοντας. « Ακούει η κ. Γεννηματά;».