Δεν κατάφερε να πείσει τα «κίτρινα γιλέκα» ο Εμανουέλ Μακρόν με την προχθεσινή του ομιλία, απόδειξη ότι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου είναι και πάλι σήμερα στους δρόμους με διαφόρων μορφών μάλιστα  διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle στο Στρασβούργο, που όρισαν επίκεντρο για τη σημερινή 24η  πράξη, ευελπιστούν να δοθεί διεθνής χαρακτήρας με τη συμμετοχή Γερμανών και Βέλγων. Η σχετική πρόσκληση στο Facebook είχε ήδη συγκεντρώσει από χθες, την υπόσχεση για 3.500 συμμετοχές.

Ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές, η πορεία θα οδηγηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αστυνομία έχει απαγορεύσει τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Εναντίον ΜΜΕ

Στο Παρίσι, έχουν επιτραπεί δύο μεγάλες πορείες, στην αριστερή και νότια πλευρά της πρωτεύουσας, σε συνδυασμό με δύο ιδιαιτερότητες. Η μια αφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το μεσημέρι, τα κίτρινα γιλέκα που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, έξω από το κτίριο του κρατικού ραδιοφώνου Radio France, ξεκίνησαν πορεία προς τα κτίρια των μεγάλων καναλιών. Πέντε στη σειρά, διαμαρτυρόμενα για την μη σωστή, κατά τη γνώμη τους, κάλυψη των διαδηλώσεων.

Νοτιότερα στον πύργο Μονπαρνάς είναι το άλλο συμβολικό ραντεβού, με τη συνάντηση των «κίτρινων γιλέκων» με τα  «κόκκινα γιλέκα» του κομουνιστικού συνδικάτου CGT.

Θα συμπορευθούν με το σύνθημα «Σύγκλιση αγώνων» που  προτείνουν οι συνδικαλιστές, σαν πρώτη γεύση της μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.