Ο δρόμος που απομένει μέχρι τις κάλπες για τις ευρωεκλογές είναι… σπαρμένος με δικογραφίες, οι οποίες είτε παραμένουν ανοιχτές ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης είτε έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τους εισαγγελείς που τις χειρίστηκαν με αίτημα περί της άρσης ασυλίας συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Το «μεταπασχαλινό μενού», όπως όλα δείχνουν, θα είναι γεμάτο από δικαστικές υποθέσεις οι οποίες, πέραν της όποιας ποινικής διάστασής τους, έχουν έντονο πολιτικό αντίκτυπο, με αποτέλεσμα όσο μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την εκλογική αναμέτρηση να ανεβάζουν και το θερμόμετρο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Και στη μέση αυτής της αντιπαράθεσης βρίσκεται για άλλη μία φορά η Δικαιοσύνη. Οι λειτουργοί της καλούνται να περπατήσουν στη «μέση οδό», ώστε αφενός να μην επιτρέψουν την εργαλειοποίηση του θεσμού από πρόσωπα της εκτελεστικής εξουσίας και αφετέρου να μην υποκύψουν στην επιρροή οποιουδήποτε εξωθεσμικού παράγοντα.

To «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

– Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

– Τι γίνεται με τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι δικογραφίες παραμένουν ανοικτές

– Πως κατεδαφίζεται το κυβερνητικό αφήγημα περί «του μεγαλύτερου σκανδάλου από την ίδρυση του ελληνικού κράτους»

– Η συνέχεια σχετικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, μετά την άρση της ασυλίας του

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019