Με λιακάδα θα γιορταστεί η ημέρα το Πάσχα φέτος στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Τις πρωινές ώρες, θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη βορειοανατολική χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στους Χάρτες 2, οι δυτικής συνιστώσας άνεμοι που θα επικρατήσουν στην τροπόσφαιρα, θα μεταφέρουν το φορτίο σκόνης ανατολικότερα.

Σημειώνεται όμως ότι παρ’ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά έως την Κυριακή του Πάσχα 28/04, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν αυξημένες.