Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα έχει δύο άξονες: τα μνημόνια που έφυγαν και η Δικαιοσύνη που… έρχεται.

«Μπορούμε να είμαστε επιτέλους αισιόδοξοι, μετά από τόσα δίσεκτα χρόνια. Ο Γολγοθάς των μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα επικαλείται τα λόγια του Ιησού για να σημειώσει: «Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται».

Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τον «Γολγοθά» της επιτροπείας και των μνημονίων να είναι πίσω μας, αλλά για τους περισσότερους Έλληνες η λιτότητα και η αφαίμαξη που «χτίζουν» το πρωτογενές πλεόνασμα του 4,4% παραμένουν καθημερινή υπόθεση.

Σχετικά με την αναφορά στη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός προφανώς δίνει το στίγμα των προθέσεών του για την προεκλογική περίοδο και την όξυνση γύρω από υποθέσεις που θα βαφτιστούν «διαφθορά» προκειμένου να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η υπόθεση της Novartis δεν έφερε τα αναμενόμενα, ενώ η αντιπολίτευση είναι σε θέση μάχης για αυτό που χαρακτηρίζει «λασπολογία» της επόμενης περιόδου.

Το πασχαλινό μήνυμα του πρωθυπουργού, μέσω του ΑΠΕ έχει ως εξής:

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μια μέρα με βαθύ θρησκευτικό και ηθικό νόημα για τους πιστούς, που συμβολίζει για όλους μας τη νίκη του Φωτός επί του σκότους, της Δικαιοσύνης επί της αδικίας, της Αγάπης επί της μισαλλοδοξίας, της Ζωής επί κάθε μορφής θανάτου, μπορεί να είναι φέτος και μια μέρα βεβαιότητας για ένα καλύτερο αύριο.

Μπορούμε να είμαστε επιτέλους αισιόδοξοι, μετά από τόσα δίσεκτα χρόνια.

Ο Γολγοθάς των μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας.

Η οικονομία δίνει δυνατότητες ελάφρυνσης των βαρών για εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Στήριξης όσων έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση.

Μιας νέας οικονομικής πολιτικής, που θα είναι δικής μας «ιδιοκτησίας», και θα απαντά στις δικές μας εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.

Αυτές τις άγιες για κάθε πιστό μέρες, παραμένουν επίκαιρα και μας οδηγούν όλους τα λόγια του Ιησού, όπως τα καταγράφει ο Ματθαίος:

Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται.

Καλή Ανάσταση, με ειρήνη και αγάπη, σε όλες και σε όλους.».