Ενα αναλυτικό – χρηστικό οδηγό ανάρτησε η ΑΑΔΕ προκειμένου να βοηθήσει μισθωτούς και συνταξιούχους να συμπληρώσουν σωστά και χωρίς λάθη τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον χρηστικό οδηγό της ΑΑΔΕ

Σημειώνεται ότι η υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι μια απλή διαδικασία καθώς πολλά πεδία της είναι ήδη προσυμπληρωμένα.

Εσείς θα πρέπει είτε απλά να ελέγξετε την ορθότητά τους (π.χ. αμοιβές από μισθούς και συντάξεις), είτε να τα ελέγξετε και στη συνέχεια να τα καταχωρίσετε στη δήλωση (π.χ. τόκοι καταθέσεων).

Υπενθυμίζεται ότι τη δήλωση θα πρέπει να υποβάλλετε μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. μέσω της εφαρμογής: Δήλωση Φ.Ε.Φ.Π. (Ε1) έως τις 30 Ιουνίου.

Η σημαντικότερη αλλαγή στις φετινές δηλώσεις σχετίζεται με τα εκκαθαριστικά σημειώματα. Είτε τα ζευγάρια υποβάλουν χωριστές δηλώσεις είτε μαζί θα λάβουν ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα, ο καθένας για τα εισοδήματα που δήλωσε.

Η πρώτη δόση του φόρου θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.