Πριν το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες της ρομποτικής κάμερας στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό της Κύπρου, αν και η αξιολόγηση προγραμματιζόταν για αργά το απόγευμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Η ρομποτική κάμερα έφθασε μέχρι τον βυθό του φρεταίου, δηλαδή τα 130 μέτρα, ενώ μικρότερη κάμερα εξετάζει άλλες πλευρές για ανεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν τις υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο φρεάτιο εντοπίστηκε η σορός της 38χρονης Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, ενώ υπό κράτηση παραμένει 35χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τους φόνους δύο γυναικών.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, όπως μεταδίδει το «Φιλελεύθερος της Κύπρου», τόνισε ότι δεν είχε εντοπιστεί οτιδήποτε μέχρι το πρωί, χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη σημερινή μέρα.

Ο κ. Τράγκολας εξήγησε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με τη ρομποτική κάμερα, ενώ μικρή κάμερα κάθετης πορείας θα στέλνει εικόνα πάνω ούτως ώστε να ελεγχθεί και η πλευρά που παρεμβάλλονται κάποια εμπόδια.

Σημείωσε δε, ότι μέχρι το απόγευμα οι αρχές θα έχουν κάποια εικόνα για το τι υπάρχει μέσα στο φρεάτιο, απορρίπτοντας το ότι έχουν εντοπιστεί δύο σκιές εντός του. «Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε» σημείωσε κατηγορηματικά.

Σε σχέση με τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές με ιδιωτική εταιρεία, για τη χρήση σκαφάνδρου. «Αναμένεται το επόμενο βήμα στη λίμνη να αρχίσει από την Παρασκευή» τόνισε.

Ο 35χρονος στρατιωτικός serial killer είχε ομολογήσει ότι πέταξε το πτώμα της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ εκεί, αλλά υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να παραπλανεί.

Το σκάφανδρο χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση σκαφών στη θάλασσα από ιδιώτη δύτη που είναι εκπαιδευμένος να κατεβαίνει σε βαθιά νερά. Με το σκάφανδρο ο δύτης έχει οξυγόνο από την επιφάνεια και μέσω καμερών στέλλεται εικόνα σε υπολογιστές, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη. Η μηδενική ορατότητα και τη μορφολογία του βυθού στη λίμνη, δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών.

Έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις

«Έχουν ληφθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις 315 καταθέσεις και έγιναν αρκετές έρευνες. Έχουν γίνει επίσης σε τρία οχήματα και έγιναν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Ενισχυμένη είναι η ανακριτική ομάδα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

«Γίνεται παράλληλα μια πολύ προσεχτική έρευνα. Θα τονίσω τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξάγονται αποτελέσματα. Έχει ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος και δεν θα δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται. Αν αποφασισθεί να διακοπούν, θα διαφανεί αργότερα. Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές. Διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου. Για την εξάχρονη θα συνεχιστούν οι έρευνες. Όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά» πρόσθεσε.