Την οργή των «τουιτεράδων» έχει προκαλέσει η χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος αδιαφορώντας για τον αγώνα ζωής που έχει δώσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιτέθηκε εναντίον του ακριβώς για το γεγονός ότι είναι ένα άτομο με αναπηρία.

Επιπλέον, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το νομικό πλαίσιο της χώρας και κατηγόρησε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή έκανε χρήση ενός δικαιώματός του που προκύπτει εκ του νόμου, δηλαδή επειδή διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ.

Στη συνέχεια δε, σε μια προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προέβη σε μια δήλωση που μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα περισσότερο, ωστόσο έδειξε ότι ο υπουργός το… ξανασκέφτηκε.

Αρνούμενος να ζητήσει συγνώμη, μετά την κατακραυγή από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση -αλλά ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασαν τη δήλωσή του-, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα για τα άτομα με αναπηρία», ενώ χαρακτήρισε «πολιτική κριτική» την ντροπιαστική επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Όπως ήταν επόμενο, οι χρήστες του Twitter -και όχι μόνο- δεν έμειναν απαθείς στις δηλώσεις αυτές, ενώ δεν άφησαν ασφαλώς ασχολίαστη και την απόλυτη κάλυψη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός, βάζοντας «ασπίδα» όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

«Η στήριξη είναι η απόλυτη ξεφτίλα», «το alter ego του Αλέξη κι ο καθρέφτης του ήθους (ποιου;;;;) του κόμματος» είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια.