«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε αυτό» και πρόσθεσε: «Θα πάμε στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στους ΑΜΕΑ που έκανε ο κ. Πολάκης».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής επικρότησε την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πολάκη. «Η πρόταση μομφής ήταν η πιο σωστή, έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

«Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χθες ότι ο Πολάκης είναι αψής Σφακιανός. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πολιτισμένοι και εκτιμούμε τους συνομιλητές μας. Κανείς δεν ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Απαντώντας στα περί Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε κυρίως τους οπαδούς και φίλους της ΝΔ να διαβάζουν ολόκληρες τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφορικά με τα γεγονότα του 2015 και για το κατά πόσο υπήρξε θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Μεϊμαράκης είπε με νόημα ότι «έκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα». Ανέφερε ωστόσο ότι «δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Συζητήθηκε μόνο η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι ξένοι ηγέτες, μου έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πως θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ