Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 247″ είπε ότι η τοποθέτηση του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο «είναι απολύτως καταδικαστέα και ταυτόχρονα ανήθικη», ενώ «το ίδιο καταδικαστέα και αήθης είναι και η στάση του κ. Τσίπρα, ο οποίος κάλυψε με απαράδεκτα επιχειρήματα και πρακτική τον υπουργό του».

Ως προς την πρόταση μομφής του Κ. Μητσοτάκη την οποία ο Αλ. Τσίπρας θα μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, είπε ότι «είναι το γνωστό παιχνίδι», στο οποίο δεν γίνεται αντιπαράθεση επί της ουσίας και ανάδειξη του πολιτικού προβλήματος που αφορά συνολικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει πει πως προτάσεις δυσπιστίας, ή εμπιστοσύνης, 30 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές «γίνονται μόνο και μόνο για να ενισχυθούν τα κάλπικα διλήμματα ανάμεσα στους δύο του διπολισμού» προσθέτοντας ότι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν μένει τίποτε άλλο εκτός απ’ αυτή την ψεύτικη αντιπαράθεση για δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα, για να κρύψουν ακριβώς – επιμένουμε σ’ αυτό- τις συγκλίσεις που έχουν και οι δύο για τα μεγάλα ζητήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ, το οποίο συμμετέχει πάντα στη συζήτηση, θα εκτιμήσει την τελική του στάση στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημα δεν μπορεί να τίθεται με τόσο χυδαίο τρόπο», και χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός «να καλύπτει ο πρωθυπουργός, ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη».

«Βέβαια, φαίνεται ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας βρίσκονται στη φάση του κράτα με να σε κρατώ για να πάμε όλοι μαζί στον γκρεμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι «διαφορετικό πράγμα» η άσκηση πολιτικής κριτικής στον κ. Κυμπουρόπουλο για τις θέσεις του και τις θέσεις του κόμματός του, όπως και η πολιτική κριτική και διαφορετικό να κάνεις κριτική για άλλον άνθρωπο που μπορεί να είναι ΑμεΑ ή όχι, είτε είναι στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος είτε σε όποιο άλλο κόμμα.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα ζητήματα αυτά, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα ανεργίας, ειδικών σχολείων και βοηθητικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και αναπηρία και πρόσθεσε «με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν με την αγωνία αν θα περισώσουν αυτό το πενιχρό επίδομα, τη σύνταξη αναπηρίας, απ’ το σφαγείο των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας».

Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολώσουν το κλίμα, για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους».

«Τα θηριώδη πλεονάσματα που υπόσχεται ο Τσίπρας σημαίνουν ότι θα πέσουν νέα μέτρα»

Επισήμανε ότι «τα θηριώδη πλεονάσματα που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας σημαίνουν ότι στις πλάτες του λαού θα πέσει νέο αντιλαϊκό ξεσάλωμα, θα πέσουν νέα μέτρα».

Ερωτηθείς για τα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου που μελετά η κυβέρνηση, είπε, μεταξύ άλλων, «σου αρπάζω 100, κρατάω τα 99 για πάρτη μου, για τους μεγάλους, για την ΕΕ, για τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετώ, ως κυβέρνηση και εσένα σου δίνω 1 ψίχουλο. Αυτή είναι η λογική που θα πρέπει να πει και ευχαριστώ ο λαός μας;».

«Αυτοί έκοψαν τα δώρα από τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα, απ’ τους συνταξιούχους και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διατήρησαν τις περικοπές, απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την επαναφορά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε αυτό, γι’ αυτό λέμε ότι είναι ίδιοι και στην ίδια κατεύθυνση και τσακώνονται προεκλογικά για το ποιος νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους. Αυτά είναι η μεγάλη κοροϊδία» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ «έχει ήδη πάρει τη θέση της Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα».

Τόνισε ότι «πραγματική προοδευτική συμμαχία δεν μπορεί να κάνει κάποιος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει όλες τις δομές, όλο αυτό το σάπιο διεφθαρμένο σύστημα, όλα τα οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα που γεννούν και το φασισμό και την ακροδεξιά» κι επέρριψε τεράστιες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ.

Ερωτηθείς, σχετικά, με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ απάντησε, «μα θα γίνει αυτό. Το θέμα είναι ότι δε θα γίνει τώρα, θα γίνει αργότερα, αυτή είναι η πολιτική μας εκτίμηση και «Κυριακή, κοντή γιορτή» που λένε».

Ως προς την επίσκεψη Μενέντεζ και τη λίστα παραβάσεων και παραβιάσεων της Τουρκίας που του παρέδωσε ο πρωθυπουργός είπε ότι «άλλο ένα μεγάλο δείγμα «προοδευτικότητας» και «αριστεροσύνης» αυτού του κόμματος. Να φέρνει το ΝΑΤΟ και να μας λέει ότι η σημερινή αριστερή επαναστατική πολιτική είναι να είσαι με το ΝΑΤΟ».

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το τρίτο μνημόνιο το ψήφισαν ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Άρα λοιπόν μη μας λένε ότι είναι μονομέτωπος, πολυμέτωπος είναι ο αγώνας. Εμείς λέμε «τρεις γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα», ο αχυρώνας είναι του ελληνικού λαού. Και εδώ σε αυτό το μετερίζι βρίσκεται σταθερά το ΚΚΕ, με συνέπεια, με αγωνιστικότητα και τα παλεύει όλα τα ζητήματα, απ’ τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα» πρόσθεσε.

Είπε ότι στόχος του ΚΚΕ είναι «όσο πιο ψηλά γίνεται» ενώ καταλήγοντας κάλεσε τον λαό «να βάλει ως στόχο άσχετα τι ψήφιζε μέχρι τώρα, να γκρεμίσει τη ΧΑ απ’ την τρίτη θέση και να ενισχύσει το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που σήμερα μπορεί να κάνει πραγματική αντιπολίτευση σε αντιλαϊκά μέτρα και σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ