Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι όσοι έχουν σχεδιάσει να ταξιδέψουν από Μεγάλη Τετάρτη, έχουν ήδη φροντίσει να κλείσουν έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Πάντως, για τις αυξημένες ανάγκες των ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προσθέσει έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Για σήμερα Μ. Τρίτη 23/04 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 4 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Δευτέρα από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν 18 πλοία, ενώ αναχώρησαν 13.357 άτομα, 2.030 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 329 δίκυκλα. 22 πλοία με 1.781 επιβάτες, 281 ΙΧ, ένα φορτηγό και 69 δίκυκλαείχαν έφυγαν με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 6 αναχωρήσεις με 2.162 επιβάτες 594 οχήματα 56 φορτηγά και 46 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 5 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 689 επιβάτες, 166 ΙΧ 36 φορτηγά και ένα δίκυκλο.

Το Λιμενικό καλεί επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ