Η ιστοσελίδα στην οποία θα ανεβαίνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και στην οποία  υπάρχει υλικό από τις προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά και η σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου από  την περίοδο 1979  – 1984 παρουσίασαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 25 Απριλίου, 7 και 14 Μαΐου  θα πραγματοποιηθούν δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι οι εξερχόμενες και εισερχόμενες επικοινωνίες καθώς και άλλες λειτουργίες λειτουργούν σωστά.

Πώς και πού θα ψηφίσετε στην Ελλάδα

Δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαϊου και στην Ελλάδα, έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών.

Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές, το 2019, όσους δηλαδή και στις  εκλογές του 2014.

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών από κάθε κόμμα εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα.

Αναφορικά με την Ελλάδα, εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης ενώ στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.