Πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος εντάχθηκε στο ΕΣΥ κάνοντας χρήση του νόμου για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον κ. Πολάκη που επιτέθηκε «με χυδαίο τρόπο» κατά του κ. Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του νόμου και «άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», όπως ανέφερε.

«Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσως ευκαιριών. Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ως εδώ! Του Στέλιου δεν του χαρίστηκε κανείς, δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η κοινωνία έχουμε την ανάγκη του Στέλιου Κυμπουρόπουλου που δίνει το παράδειγμα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Τόνισε όμως ότι το νέο «κρούσμα» είναι «η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και «ξεπερνά τα όρια της πολιτικής».

«Είναι ένα ζήτημα ήθους στον δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους να αφήσουμε πίσω. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση του», πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα, η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη. «Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας, αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων», υπογράμμισε.

Προκάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα λέγοντας: «Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ, λοιπόν, εδώ στην Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Ούτως ή άλλως ένα και το αυτό είστε». Αργότερα μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ή εβδομάδα των Παθών θα ξεκινήσει για τον κ. Τσίπρα αμέσως μετά το Πάσχα. Ή θα τον πάρει αγκαλιά (τον Πολάκη) ή θα τον αποπέμψει»!

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/366244887324132/