Μετά το θόρυβο και τις εσωκομματικές αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί, παρά την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού, για την αήθη και χυδαία επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε να βγει από πάνω, μιλώντας μάλιστα για διαστρέβλωση των όσων έγραψε.

«Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Πολάκης εκτίμησε πως το θέμα είναι «αν η Νέα Δημοκρατία και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θεωρούν χάρες τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων που προσφέρει το κοινωνικό κράτος και θέλουν να τα καταργήσουν».

Αρνούμενος για ακόμη μια φορά να ζητήσει συγνώμη, μετά την κατακραυγή από σύσσωμη σχεδόν την αντιπολίτευση -αλλά ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασαν τη δήλωσή του-, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι «ένα σύγχρονο κράτος οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα για τα άτομα με αναπηρία», ενώ χαρακτήρισε «πολιτική κριτική» την ντροπιαστική επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Διατύπωσα πολιτική κριτική σε δήλωση που έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αν τα θεωρούν χαρές που θέλουν να καταργήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η πλήρης δήλωση Πολάκη:

«Αντιπαρέχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, αυτό υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη, τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Διατύπωσα μία πολιτική κριτική σε μία δήλωση. Το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι αν αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν».