• Αναζήτηση
 • Αποτάχθηκαν οι δυο γερμανοί στρατιωτικοί που κατέβασαν την ελληνική σημαία

  Μόλις επέστρεψαν στην πατρίδα τους ήρθαν αντιμέτωποι με τις γερμανικές στρατιωτικές Αρχές

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Bαριά «καμπάνα» έπεσε στους δυο γερμανούς στρατιωτικούς η απόφασή τους να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στον Σταυρό Ακρωτήριου και να ανεβάσουν την γερμανική.

  Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία, μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ήρθαν αντιμέτωποι με τις γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr και οι δύο –που είναι υπαξιωματικοί των γερμανικών ειδικών δυνάμεων– αποτάχθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς κρίθηκε πως η πράξη τους είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα και αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία τους για να μην επαναληφθεί.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα έχει επανειλημμένως ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης για το περιστατικό.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk