Στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια περιόδευσε το πρωί ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, σημείωσε πως «η μάχη των ευρωεκλογών, αντί για μονομαχία ανάμεσα στα μνημονιακά συνεταιράκια Τσίπρα και Μητσοτάκη, εξελίσσεται σε βατερλό για αυτό το δίδυμο της συμφοράς. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ό,τι και να λένε οι στημένες δημοσκοπήσεις τους, μπορεί να βρεθούν, όπως όλα τα πραγματικά δεδομένα μέσα στην κοινωνία δείχνουν, να έχουν πολύ χαμηλό άθροισμα, ενώ ορισμένοι φτάνουν να μιλάνε για άθροισμα των δύο που θα πέσει πολύ κάτω του 50%».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η μεγάλη θετική έκπληξη των εκλογών θα είναι η Λαϊκή Ενότητα, «η οποία, ισχυροποιημένη στις ευρωβουλευτικές κάλπες από τον λαό, είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει μια πολύ διαφορετική τροπή στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις ενάντια στη λιτότητα, την κηδεμονία και τον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών και ενάντια στην φαυλότητα, τη διαφθορά και την παρακμή του κατεστημένου μνημονιακού μπλοκ».

Σημείωσε δε πως «με τη Λαϊκή Ενότητα ισχυρή θα αποκτήσει επιτέλους η Βουλή δυναμική και εναλλακτική αντιπολίτευση με προοπτική μια νέα λαϊκή διακυβέρνηση ανασυγκρότησης της χώρας με πραγματική δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό, διαφανές, και υπό κοινωνικό έλεγχο πολιτικό σύστημα».

Καταλήγοντας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «με τη Λαϊκή Ενότητα ισχυρή στην Ευρωβουλή και τη Βουλή θα τεθεί ένα μεγάλο «στοπ» στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, ώστε φτωχές οικογένειες να μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και θέρμανση και με παιδιά υποσιτιζόμενα εκτός σχολείου. Η Ελλάδα μπορεί, εκείνοι που δεν μπορούν είναι ένα εθελόδουλο, υποτελές κατεστημένο, με αιχμή τώρα τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και την αμετανόητη ΝΔ, που τη ληστεύει, την ξεπουλάει και την έχει καταστήσει οικόπεδο και προτεκτοράτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ