Λοβέρδος : Πολιτική πλεκτάνη και πολιτικοί κακοποιοί στην υπόθεση Novartis

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη. Έχει πρόσωπα η πλεκτάνη» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη. Έχει πρόσωπα η πλεκτάνη» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis λίγα 24ωρα μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, όπως και ο ίδιος είχε ζητήσει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», το Σάββατο, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική πλεκτάνη. Έχει πρόσωπα η πλεκτάνη. Εγώ είπα κάποιο άνθρωπο ‘Ρασπούτιν’; Εισαγγελέας το είπε. Κι εγώ στη Βουλή ρώτησα: ‘Κυρία εισαγγελεύ είναι υπουργός ο Ρασπούτιν;’. Δικαιούμαι να το μάθω».

«Εγώ μίλησα ανοιχτά και δημόσια για πολιτικούς κακοποιούς. Όταν ρωτάω ‘Κυρία εισαγγελεύ είναι υπουργός ο Ρασπούτιν;’ Είμαι σαφής. (….) Όλος ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει κι εγώ πρώτος. Υπάρχει ένα ζήτημα που σχετίζεται με την οργάνωση όλης αυτής της συζήτησης και του κλιματος προεκλογικά. Λέγανε ότι όλα θα έρθουν εν ευθέτω χρόνο. Για να αποφύγουν να συμπέσουν με εκλογές. Το κάνανε ακριβώς αντίθετα» επισήμανε.

Αναφερόμενος για την φράση του θα τους συντρίψω τους σκευωρούς ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως ήταν επιεικής. «Εγώ μίλησα για πολιτικούς κακοποιούς. Ήμουν και πάρα πολύ συγκεκριμένος γιατί είχε και ένα παράδειγμα της εβδομάδας. Ξέρετε ότι έχουμε μία ταλαιπωρία δύο ετών. Τώρα αυτό το πράγμα γυρίζει πάνω μου. Και ενώ γυρίζει πάνω μου ο πρωθυπουργός βγαίνει στον κ. Χατζηνικολάου και λέει μια φράση η οποία με εξέπληξε. Που τη λέει κουκουλοφόρος. Λέει δηλαδή ότι εγώ ειδοποίησα τον Δεκέμβριο του 2010 ότι θα γίνει περικοπή των ομολόγων. Χριστός κι Απόστολος. Δηλαδή εγώ ο μάντης Κάλχας, την εποχή που κανείς δεν συζητούσε στην κυβέρνηση, στην ΕΚΤ για κούρεμα ομολόγων, εγώ το μάντεψα και επειδή το μάντεψα το σέρβιρα. Αυτό το είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήταν αρχηγός κόμματος εκείνη την εποχή και ήταν στη Βουλή. Τίποτα δεν παρακολουθούσε επί της ουσίας, αποδεικνύει και αυτή του η φράση. Δεν ήξερε ο άνθρωπος αυτός βγαίνοντας στον κ. Χατζηνικολάου ότι το 2010 η κυβέρνηση δεν συζητούσε περικοπή των ομολογων; Κι όμως το είπε.

»Το να επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της χώρας κουκουλοφόρου ψευδομαρτυρία σημαίνει ότι υιοθετεί. Υπάρχει στη δικογραφία. Υπουργοί του το έχουν προβάλει. Το άρεσε η φράση του κουκουλοφόρου και τη χρησιμοποίησε και αποδεικνύει πως όχι μόνο το ξεκίνησε αυτό με δική του εντολή γιατί σας θυμίζω ότι στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2018 τα προανήγγειλε αυτά. Η φράση με την οποία κατέληξα δεν είναι μια φράση που μου ήρθε στο μυαλό τυχαία. Μου ζητούν οι πολίτες σταθερά αυτό το χρόνο να μην ξεχάσω. Και τους απαντώ ως εξής: ‘Σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν πρόκειται να ξεχάσω’».

Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk