Το Κίνημα Αλλαγής ολοκληρώνει σήμερα , με την εκλογή του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής και του 21μελούς Πολιτικού Συμβουλίου, την οργανωτική του ανασυγκρότηση.  Για τη θέση του γραμματέα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο  Μανώλης Χριστοδουλάκης και «αντίπαλος» του θα είναι τα λευκά ψηφοδέλτια, μέσω των οποίων, συνήθως, εκφράζονται οι όποιες ενστάσεις.  Ούτε εκεί υπάρχει ζήτημα. Πάντα πέφτουν λευκά στην κάλπη ακόμα και σε εκείνη που εξέλεξε τον τελευταίο εμβληματικό γραμματέα του ΠαΣοΚ, τον Κώστα Λαλιώτη.  Άλλωστε η πανηγυρική εκλογή του κ. Χριστοδουλάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της αποδοχής που έχει στη κομματική βάση.

Το μεγάλο παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου. Η πρόθεση της Φώφης Γεννηματά ήταν να υπάρξει μια συνθετική πρόταση που θα προέβλεπε την εκπροσώπηση όλων των τάσεων του Κινήματος Αλλαγής. Άρχισαν, έτσι, οι συνεννοήσεις με την πλευρά Ανδρουλάκη που έχει εκλέξει στην κεντρική επιτροπή περί τα 100 μέλη. Υπήρχε στην αρχή των συζητήσεων, έτσι τουλάχιστον μετέδιδαν και οι δύο πλευρές, μια καλή διάθεση να υπάρξει συμφωνία. Και προς τα εκεί πήγαιναν τα πράγματα..

Ηχηρή διαφωνία

Όμως προέκυψε διαφωνία για το ποσοστό σταυροδοσίας. Η πλευρά Γεννηματά ζητούσε σταυροδοσία 100% κάτι που στην κομματική γλώσσα σημαίνει, επί της ουσίας, διορισμό του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτό το ποσοστό δεν ζητήθηκε, όπως λέγεται, σε σταυροδοσία για την εκλογή κομματικού οργάνου ποτέ από κανέναν άλλο πρόεδρο.

Η απόφαση αυτή που αποδόθηκε και στην πληθώρα υποψηφιοτήτων από την πλευρά Γεννηματά δημιούργησε προβληματισμό στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη αν σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε ο κ. Ανδρουλάκης να είναι υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Εκεί άρχισαν να μπερδεύονται τα πράγματα. Οι δύο πλευρές κατάφεραν αρχικά να έλθουν σε συμφωνία  για ένα αντιπροσωπευτικό όλων των τάσεων Πολιτικό Συμβούλιο αλλά, όπως μεταδίδει η πλευρά Γεννηματά, αυτή ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος. Αν δεν είναι υποψήφιος δεν υπάρχει συμφωνία. Η Φώφη Γεννηματά θέλει να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα κρούσης, θέλει  ισχυρό το Πολιτικό Συμβούλιο και ενδεχόμενη μη συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη στο κορυφαίο κομματικό όργανο θα δημιουργήσει ζητήματα και στις δύο πλευρές.  Δεν είμαι μάντης αλλά νομίζω ότι τα ζητήματα θα λυθούν, λίγες εβδομάδες πριν από την κάλπη των ευρωεκλογών, δεν υπάρχει η πολυτέλεια των εσωκομματικών τριβών.