Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρακτικές που ακολούθησε στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «στρατηγική επιλογή του Μαξίμου είναι να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές μέσα στη λάσπη».

Η προσπάθεια σπίλωσης της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι καινούργια ιστορία, τόνισε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι αφού απέτυχε η… απεύθυνση του πρωθυπουργού επανέρχεται και πάλι στην υπόθεση Novartis.

«Μπορείτε να συνεχίσετε τις επιθέσεις και τον πόλεμο, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε ως το τέλος για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σκάνδαλο των φαρμάκων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις» σημείωσε. «Εμείς δεν επικαλούμαστε παραγραφή, δεν υπάρχει παραγραφή γιατί δεν υπάρχει αδίκημα», πρόσθεσε ανεβάζοντας τους τόνους.

Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης τόνισε πως «εμείς το λέμε και το εννοούμε. Όλα στα φως. Νομιμότητα για τους πάντες και παντού γι΄ αυτό λέμε ναι στην άρση της ασυλίας. Εσείς αντίθετα κρύβεστε και επιχειρείτε να κρύψετε τις παράνομες πράξεις των υπουργών σας με επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης ή ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη για χρηματισμό για τις Πρέσπες. Υπέκλεψε παρανόμως ο κ. Πολάκης συνομιλία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος; Αφήστε την υποκρισία» συμπλήρωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στις μεθοδεύσεις του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση Novartis τόνισε πως είναι «κηλίδα για την Αριστερά, η προπαγάνδα και τα τόσα ωμά ψέμματα». Είμαστε, ανέφερε,  από άλλο υλικό φτιαγμένοι. «Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί. Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν σιωπούμε» τόνισε.