• Αναζήτηση
 • Ρωσία: Παρατείνεται η προφυλάκιση των 4 Ουκρανών ναυτών

  Το δικαστήριο Λεφόρτοφκσι της Μόσχας παρέτεινε για τρεις μήνες την προφυλάκιση τεσσάρων από τους 24 Ουκρανούς ναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στον πορθμό του Κερτς

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το δικαστήριο Λεφόρτοφκσι της Μόσχας παρέτεινε για τρεις μήνες την προφυλάκιση τεσσάρων από τους 24 Ουκρανούς ναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο με την κατηγορία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στον πορθμό του Κερτς.

  Στην αίθουσα του δικαστηρίου, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρίστατο η αρμόδια επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής βουλής Λουντμίλα Ντενίσοβα. « Κύριος σκοπός της επίσκεψης μου είναι η υποστήριξη», δήλωσε η Ντενίσοβα.

  Η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) είχε αιτηθεί την παράταση της προφυλάκισης για όλους τους Ουκρανούς ναύτες. Η δικαστική απόφαση για τους υπόλοιπους αναμένεται.

  Στις 25 Νοεμβρίου του 2018, Ρώσοι μεθοριακοί φρουροί κοντά στα παράλια της Κριμαίας άνοιξαν πυρ εναντίον τριών πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν αποπλεύσει από την Οδησσό με προορισμό την Μαριούπολη. Εν συνεχεία συνέλαβαν τα πλοία και τα πληρώματα τους, ενώ κατά την διάρκεια της επιχείρησης τρεις Ουκρανοί ναύτες τραυματίσθηκαν.

  Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, τα ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τους κανόνες ναυσιπλοΐας που διέπουν την διέλευση πολεμικών πλοίων μέσω των χωρικών υδάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην περίπτωση που θέλουν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στην Αζοφική Θάλασσα.

  Οι 24 Ουκρανοί ναύτες, όλοι τους Ουκρανοί πολίτες, μεταφέρθηκαν από την Συμφερούπολη σε φυλακές της Μόσχας.

  Στις 24 Ιανουαρίου του 2019 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με απόφαση της ζητούσε από την Ρωσία να αντιμετωπίζει του συλληφθέντες Ουκρανούς ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού με βάση την Συνθήκη της Γενεύης περί αιχμαλώτων πολέμου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk