Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας οδεύει όπως φαίνεται προς το τέλος της, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεορολόγων την Μεγάλη εβδομάδα οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές, αφού το βαρομετρικό χαμηλό θα φύγει πάνω από τη χώρα παίρνοντας μαζί του τις βροχές και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών, ευνοώντας ιδιαίτερα τους εκδρομείς του Πάσχα που θα μπορέσουν να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο καιρό.

Αύριο Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, και στα ανατολικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση στα ανατολικά.

Τα φαινόμενα αυτά σχεδόν θα σταματήσουν την Παρασκευή 19 Απριλίου. Το Σάββατο προς Κυριακή δεν θα υπάρχει αυτή η αστάθεια, αλλά αναμένεται ψυχρή εισβολή από τα βόρεια που θα ρίξει κατακόρυφα την θερμοκρασία, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Ο καιρός το Πάσχα

Την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και η θερμοκρασία θα ανέβει. Από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά ο υδράργυρος θα ανέβει περαιτέρω σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 26-27 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θερμοκρασίες μηνός Μαϊου.

Ωστόσο, προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται νέα επισείνωση του καιρού, χωρίς να είναι βέβαιο αν αυτό θα συμβεί το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή ή τη Δευτέρα του Πάσχα.