Την οργή του δικαστικού ακροατηρίου προκάλεσε ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του δικηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Στεργιόπουλου ότι οι έξι μαχαιριές που κατάφερε με μίσος στο σώμα του Σαχζάτ Λουκμάν και οι οποίες τον οδήγησαν στον θάνατο ήταν «γρατσουνίσματα»  και ότι μόνο η μία μαχαιριά, αυτήν που του κατάφερε στην καρδιά ο έτερος των κατηγορουμένων, ο  Λιακόπουλος,    ήταν η θανατηφόρα.

Οι δύο καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία του άτυχου Πακιστανού εργάτη, του επιτέθηκαν στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα.

Λίγο πριν τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ο εισαγγελέας του δικαστηρίου με μία πρόταση – καταπέλτη ζήτησε την καταδίκη τους σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο.

Η πρότασή του ήταν σε πλήρη σύμπνοια με την πρωτόδικη καταδικαστική για τους δύο κατηγορουμένους δικαστική ετυμηγορία.

Έτσι το δικασήριο διέκοψε τη συνεδίασή του για την Δευτέρα στις 6 Μάη και ώρα 10π.μ. οπότε και  αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου.

Η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή διοργανώνει την ημέρα εκείνη στις 9.30 το πρωί Αντιφασιστική Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, ενώ, αύριο Πέμπτη, 18 Απριλίου, διοργανώνει στο Μετρό Αμπελοκήπων επίσης Συγκέντρωση για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία το Σαχζάτ Λουκμάν δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.

Πολύ περισσότερο δε που ο αστυνομικός Γαλανόπουλος καταθέτοντας μετέφερε την συνομιλία των δραστών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναρωτήθηκε ένας από τους δολοφόνους “Καλά δεν τους κάναμε;”

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Δημήτρης Ζώτος συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποδόμηση των αστήρικτων ισχυρισμών των συνηγόρων υπεράσπισης.

Βέβαια, ένας εξ αυτών τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία βρίσκεται στο εδώλιο, στην προσπάθεια του να διαφοροποιήσει τους δύο δράστες από την ναζιστική οργάνωση…

Η άρνηση εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης της ύπαρξης ρατσιστικού κινήτρου για την στυγερή του Σαχζάτ Λουκμάν δεν στοιχειοθετήθηκε σε καμία περίπτωση. Κανένας από τους ίδιους δεν ανέφερε τον Σαχζάτ Λουκμάν με το όνομα του αλλά ως ¨άτυχο”, “αείμνηστο” Πακιστανό.

Το αντιφασιστικό κίνημα που αύριο διαδηλώνει με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δίκη της Χρυσής Αυγής με συγκέντρωση στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο στην Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, θα συνεχίσει την μάχη για να πάνε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν. Στις 6 Μάη, όλοι και όλες ξανά στο Εφετείο!»