Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που ερμηνεύει αυθεντικά τη γραμμή Μαξίμου, τα όσα  έχουν αποκαλυφθεί για τις  σχέσεις Πετσίτη -Παππά και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη, αποτελούν αντιπερισπασμό της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Νovartis , που απλώς διογκώνεται από τα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς ο κ.Τζανακόπουλος αφενός έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για να κρίνει τα σκάνδαλα και αφετέρου φαίνεται ότι έχει προβλήματα με την ακοή  και τα μάτια του. Δεν ακούει και δεν διαβάζει αυτά που λένε οι ίδιοι οι σύντροφοι του και όχι η αντιπολίτευση.
  Δεν διάβασε ούτε πήρε το αυτί του αυτά που είπε ο γραμματέας του κόμματος του κ. Σκουρλέτης. Ότι κάπου είχε πάρει το μάτι του τον κ. Πετσίτη, ότι γνώριζε τη σχέση που είχαν ότι όταν υπάρχει και η παραμικρή σκιά πρέπει να δίνονται απαντήσεις και ότι είναι υπέρ της διαλεύκανσης  της υπόθεσης. Δεν διάβασε ούτε  αυτά που είπε ο βουλευτής τους κ. Παπαδόπουλος ότι κανένα κομματικό στέλεχος δεν διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα, εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του και η στάση  ζωής του.
  Όλα αυτά φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα για τον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπο του. Οι ίδιοι που δεν διστάζουν να στοχοποιούν, να κατηγορούν και να διαπομπεύουν όποιο πολιτικό πρόσωπο έχει ασκήσει  εξουσία, ακόμα και για λίγες μέρες- βλέπε Πικραμένο- ενώ όσα αποκαλύπτονται για τη δική τους διαπλοκή, για τις δικές τους περίεργες, τουλάχιστον, διαδρομές είναι Fake news.
  Ωραίο το παραμύθι,αλλά δυστυχώς  για αυτούς δεν πείθει πια κανένα. Είναι πασίγνωστος πλέον ο εναγκαλισμός τους με παλαιούς και νεότερους μεγαλοεπιχειρηματίες,είναι δεδομένες και ομολογημένες οι πολιτικές παρεμβάσεις και οι μεσολαβήσεις Πετσίτη στην υπόθεση ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη.
  Ας μην σφυρίζουν λοιπόν αδιάφοροι,ας αφήσουν στην άκρη το ανέκδοτο με τα Fake news ,γιατί αργά η γρήγορα θα κληθούν να δώσουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις. Η θαλπωρή της εξουσίας δεν θα κρατήσει, όπως φαίνεται,για πολύ ακόμα, ώστε να μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές και τους αδιάφθορους. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί για τα καλά πλέον ότι αυτοί που κατηγορούσαν και κατηγορούν το «παλιό»πολιτικό σύστημα, είναι τελικά πιο παλιοί κι από τους παλιούς…