Πλήρη κάλυψη παρέσχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην συνεργάτη του γενική γραμματέα Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης Αναστασία Ξεπαπαδέα αλλά και στον Μανώλη Πετσίτη, επικαλούμενος την φράση «ώδινεν όρος και έτεκε μυν» και μάλιστα «ούτε καν ποντικάκι», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση Πετσίτη που «ακουμπά» την αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, «δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη». Δεν το είπε αλλά το υπονόησε σαφώς λέγοντας ότι «δεν θα πω την φράση που χρησιμοποιεί συνήθως ο λαός». «Ανεμογκάστρι;», ρωτήθηκε αργότερα από τους δημοσιογράφους. «Ε, όλα θα τα λέμε; Άφησα και κάτι για εσάς…», απάντησε εκείνος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και της ΔΗΣΥ Θόδωρου Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι έγινε «υπέρμετρος θόρυβος σε αντιδιαστολή με την ελάχιστη ως ανύπαρκτη σημασία του θέματος» με την συνεργάτη του, την οποία εμφάνιζαν δημοσιεύματα από το 2015 ως πληρεξούσια δικηγόρο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ενώ παράλληλα ήταν στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τον ίδιο, «λειτούργησε απολύτως νόμιμα», καθώς η κυρία Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος όταν ήταν διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, αλλά μόνο όταν ήταν με καθεστώς ειδικής συνεργάτιδας, κάτι που δεν απαγορεύει ο κώδικας δικηγόρων.

Επίσης, είπε ότι ανέλαβε την εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι off-shore, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν κύπριος ιδιώτης και όχι ο Αρτέμης Αρτεμίου που ήταν μόνο δικηγόρος της.

Όσον αφορά την υπόθεση Πετσίτη, δεν δίστασε να πει ότι «όλα είναι ψεύτικα». Μάλιστα αν και δήλωσε ότι πιστεύει στον Θεό, επικαλέστηκε την μοίρα και το χιούμορ της που «έδωσε το όνομα Πετσίτης σε κάποιον πρόγονό του για να έρθει τώρα κάποιος Μανώλης Πετσίτης και να μιλάμε σήμερα για …πέτσινο σκάνδαλο», όπως είπε.

Διερωτήθηκε δε «ποιο αδίκημα πρέπει να ψάξει η Δικαιοσύνη;». «Της εσχάτης προδοσίας! Διότι προέβλεψε το ποσοστό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Θυμάστε εκείνο το σημείωμα που ήρθε στην δημοσιότητα με τα ποσοστά των εκλογών. Πώς το ήξερε; Συνωμοσία», ανέφερε. Ο κ. Θεοχάρης δεν του απέδωσε «νομικοφανή τερτίπια», αλλά, όπως τόνισε, «η αλήθεια είναι ανάποδη».

«Η κυρία Ξεπαπαδέα όσο κρατούσε αυτές τις πολύ σημαντικές θέσεις ήταν δικηγόρος off-shore», επέμεινε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω κυπριακή εταιρεία «έχει διεύθυνση το γραφείο του κ. Αρτεμίου». Διερωτήθηκε δε όσον αφορά την υπόθεση που ανέλαβε η κυρία Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος αν ως «ανώτατη κρατική λειτουργός, νοείται να κάνει κατασχέσεις κατά του δημοσίου;»

«Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων; Θα έπρεπε να πάρει ρητή εξαίρεση. Την υποβαθμίσατε σε απλή σύμβουλο για να πάρει αυτή την υπόθεση. Μήπως έγινε κατ’ εντολή δικής σας και της κυβέρνησης; Μήπως ανταμείφθηκε για καλές υπηρεσίες;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος έθεσε και το θέμα συμμετοχής της στο ΔΣ εργοληπτικής εταιρείας της οικογένειάς της. Ο κ. Παπαγγελόπουλο του απάντησε ότι ως δικηγόρος η κυρία Ξεπαπαδέα «δεν στράφηκε κατά του δημοσίου, όπως αναληθώς λέγεται, αλλά κατά της Ανώνυμης Εταιρείας της φαρμακαγοράς και άρα κατά των συμφερόντων Λαυρεντιάδη».

Την υπερασπίστηκε δε πλήρως λέγοντας ότι «δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή ηθικό παράπτωμα» και ότι «ενήργησε και νόμιμα και ηθικά».

«Δεν βλέπω ποινικό αδίκημα, δεοντολογικά το συζητάμε, αλλά να φτάνουμε να λέμε ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Εκτός από το νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικο, υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο.

Η κυρία Ξεπαπαδέα και νόμιμα ενήργησε και ηθικά, όμως αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Δεν ελέγχουμε τις πληρεξουσιότητες αλλά την πολιτική διαπλοκή μεταξύ της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και των θέσεων που κατείχε», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος σημείωσε ότι το πολιτικό θέμα είναι ότι «στην ίδια σειρά η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου, ο Πετσίτης, ο Παππάς και όλα αυτά συμβαίνουν στην αυλή του Μαξίμου».